Cum aranjezi dormitorul perfect pentru că fiecare parte a dormitorului are un set mobilier dormitor

De Continut Sponsorizat Casă și Grădină Publicitate 106 citiri
7 min citire
Dormitorul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante încăperi din casă. Este locul pe care îl dedicăm odihnei și relaxării. Din acest motiv, trebuie să acordăm o mare atenție mobilierului pe care îl alegem. Alegerea și aranjarea mobilierului din dormitor, de fapt, trebuie organizate, astfel încât estetica și funcționalitatea să meargă mână în mână.

 

Amenajarea mobilierului în dormitor, în practică, trebuie să țină cont atât de impactul vizual pe care îl oferă mediul înconjurător, cât și de aspectul practic, tocmai pentru că este spațiul în care te odihnești și de aceea mobilierul trebuie să fie cu siguranță frumos, dar, de asemenea, capabil să creeze o atmosferă primitoare și relaxantă.

 

De aceea, dacă ești pe punctul de a-ți cumpără mobilier de dormitor și a aranja modul în care acesta arată, îți vom oferi câteva sugestii simple pentru o amenajare de mobilier în dormitor care să îți respecte stilul personal fără a sacrifica nimic din punct de vedere al funcționalității, pentru ca fiecare parte a dormitorului are un set mobilier dormitor care se potrivește.

 

  1. Aranjează mobilierului în dormitor începând cu patul!

Scopul este de a-ți sugera câteva trucuri pentru o amenajare a mobilierului în dormitor care să îmbine perfect estetica și funcționalitatea. Pentru a atinge acest obiectiv, trebuie să începi cu cea mai importantă piesă de mobilier: patul.

O regulă generală este ca patul să fie chiar în fața ușii, astfel încât să fie cel mai relevant element al camerei. Totuși, același efect poate fi obținut și prin plasarea acestuia de-a lungul celui mai mare perete al încăperii. Iată câteva sfaturi utile pentru o aranjare perfectă a mobilierului din dormitor și, în special, a patului:

– Dacă nu ai suficient spațiu pentru a așeza patul în centrul peretelui vizavi de ușă sau dacă există uși sau ferestre care ocupă prea mult spațiu, îl poți așeza pe partea de mijloc a altui perete.

– Ai putea amenaja patul între două ferestre, dacă întâmplător ai aceste ferestre pe același perete. Asta te va împiedica să-l așezi sub geam și, prin urmare, să fie prea frig.

– Lăsă suficient spațiu în jurul patului pentru a te mișcă confortabil.

– Încearcă să aranjezi patul în așa fel încât să nu blocheze lumina naturală cu tăblia.

 

  1. Amenajarea mobilierului din dormitor: comodă!

Mulți oameni aleg în ultimul timp să o elimine, dar de fapt este o piesă de mobilier foarte funcțională: vorbim despre comodă, o piesă de mobilier a cărei poziție este fundamentală pentru o aranjare corectă a mobilierului din dormitor.

Cum să o așezi în cameră? Iată câteva sugestii:

– Dacă pereții camerei tale sunt suficient de mari, optează pentru o comodă joasă și lată, unde poți să pui un televizor la care să te uiți confortabil în timp ce stai sub plapumă. Alternativ, o poți folosi ca o mică bibliotecă, o opțiune de design șic și funcțională!

– Dacă dormitorul tău este mic, dar nu vrei să renunți la caracterul practic al comodei, alege una înalt și îngustă, exploatând astfel spațiul pe verticală.

Nu uita că o amenajare inteligență a mobilierului din dormitor este esențială pentru a avea o camera plăcută din orice punct de vedere.

 

  1. Aranjarea mobilierului din dormitor: noptierele

Când aranjezi mobilierul în dormitor, nu uită să așezi corect și noptierele. După aranjarea celor mai voluminoase piese de mobilier, precum pat, dulap și comodă, dedică-ți timpul celor mai mici, precum noptierele.

Mobilier mic, dar foarte important, deoarece de obicei este util pentru multe lucruri: lămpi, cărți, telefoane mobile, telecomenzi, că să nu mai vorbim de clasicul pahar cu apă. Obiecte pe care trebuie să le ai cât mai la îndemână când ești în pat. De aceea, pentru o aranjare corectă a mobilierului din dormitor, este important ca noptierele să fie amplasate chiar pe ambele lături ale patului.

În acest moment, te poți răsfață, alegând noptiere de diferite forme, mărimi și culori, dar amintește-ți întotdeauna să optezi pentru o soluție care să răspundă cât mai mult nevoilor tale!

 

  1. Amenajarea mobilierului în dormitor: cât spațiu este?

Odată ce ai aranjat mobilă principala, gândește-te dacă ai suficient spațiu pentru a pune mai mult, ținând mereu cont de nevoile tale. Ai nevoie de un birou? Îți dorești un fotoliu în care să te așezi pentru a citi sau a te relaxa?

Dacă dimensiunea camerei tale o permite, aranjarea mobilierului din dormitor poate include și accesorii suplimentare. De exemplu, ai putea pune un birou sub fereastră. O altă alternativă ar putea fi să plasezi o bibliotecă mică de-a lungul unui perete și, dacă adăugi un balansoar, creează un colț de lectură încântător.

Nu uita niciodată de dimensiunea camerei tale atunci când alegi mobilier suplimentar. Dacă spațiul este limitat, un taburet simplu este grozav pentru a adăuga acel plus de personalitate dormitorului tău. Dacă camera este mare, poți include în mobilier și câteva fotolii sau chiar o canapea extensibilă!

 

  1. Amenajarea mobilierului în dormitor: cuvântul de ordine este multifuncționalitate

Pentru a asigura o aranjare excelentă a mobilierului în dormitor, o idee bună ar putea fi să cumperi mobilier multifuncțional. Mai ales dacă camera este mică, această soluție îți va permite să economisești mult spațiu.

Un exemplu? Un pat care are spațiu de depozitare sub saltea este ideal pentru depozitarea lenjeriei de pat sau a altor articole dacă nu este loc pentru o piesă de mobilier mare în camera.

 

  1. Amenajarea mobilierului în dormitor: mișcă-te cu ușurință

Atunci când ne gândim la amenajarea mobilierului din dormitor nu trebuie să uităm să lăsăm suficient spațiu în jurul mobilierului. Nu supraîncărca camera cu mobilă pentru că vei risca să nu te poți deplasa ușor în interiorul acesteia. Cel mai bine este să lași cel puțin 60 cm între marginea patului, perete și celelalte piese mobilier prezente.