Cum arată și cât costă cei mai scumpi adidași din lume

Înainte de criptomonede, existau picturi ale artiștilor de renume mondial și mașini în ediție limitată care erau vândute pentru sume exorbitante. Valoarea obiectelor a provenit din istoria lor, exclusivitate și, cel mai important, impactul cultural. Același set de factori determină și valoarea celor mai scumpi adidași.

De la o încălțăminte fabricată special pentru activitățile sportive, astăzi reprezintă un accesoriu prin care îți poți exprima creativitatea, mulți despre adidași putând fi personalizați pe placul publicului.

Astfel, în timpul premiilor Grammy din anul 2008, Kanye West a apărut pe scenă purtând o pereche de adidași nemaivăzuți, de culoare neagră. Acești pantofi au fost un prototip creați de Nike și Yeezy și nu au fost niciodată lansați pentru comercializare, devenind unul dintre cei mai râvniți pantofi sport din toate timpurile.

În contextul financiar, înainte, norocoșii care puteau face rost de prototipuri scoteau din buzunar între 50.000 și 75.000 dolari, însă anul acesta, după ce Sotheby’s, unul dintre cei mai mari brokeri ai artei fine, decorative, bijuterii, bunuri imobiliare și colecționabile, a scos la licitație prototipul Nike Air Yeezy Grammy, prețul a explodat.

Astfel, această pereche rară a depășit toate așteptările și a ajuns să fie vândută pentru un preț record de 1,8 milioane dolari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata