Cum deschidem un magazin online si cum ne poate ajuta SEO pentru a-l transforma intr-unul de succes?

In prezent, Internetul reprezinta unul dintre mediile cu cel mai mare potential pentru comert, fapt pentru care putem auzi tot mai des in anturajele in care ne invartim oameni care doresc sa isi lanseze afaceri pe Internet. In teorie, lucrurile par aproape intotdeauna mult mai simple, insa de indata ce vom da ochii cu realitatea s-ar putea sa constatam ca lucrurile sunt chiar mai complicate decat ne-am putea astepta.

Mediul online este unul deosebit de competitiv la ora actuala daca vorbim strict despre magazine, astfel ca procesul de lansare si ulterior de administrare a unei astfel de afaceri s-ar putea sa devina aspecte cu adevarat descurajatoare. Daca totusi iti doresti un magazin online, este necesar sa te inarmezi cu foarte multa rabdare, sa te informezi temeinic din surse veridice si sa analizezi in detaliu fiecare decizie pe care urmeaza sa o iei. Succesul in online insa trebuie privit ca un lucru care survine in timp si care depinde intr-o foarte mare masura de deciziile pe care le luam.

Desi in momentul actual avem posibilitatea de a regasi informatii utile la un simplu click distanta, este esential sa ne asiguram ca acestea sunt in totalitate veridice. Desi exista sute de articole ghid care ne pot oferi informatii importante despre cum putem lansa o afacere pe Internet, foarte putine dintre acestea reusesc sa raspunda la cele mai comune intrebari care in mod cert se nasc in mintea tuturor celor care isi doresc sa devina administratori de magazine online.

Succesul unui magazin online depinde in acelasi timp si de cateva servicii esentiale precum sunt cele SEO, cele de inregistrare domenii, gazduire web sau cele care au legatura cu modul in care se va administra intregul site (platforma ecommerce). Asadar, ce inseamna SEO? si cum deschid un magazin online? Sunt unele dintre cele mai comune intrebari care apar in mintea celor care doresc sa lanseze o afacere pe Internet.

 Cum deschid un magazin online?

 Lansarea unui proiect pe Internet este un lucru destul de complex, care necesita luarea a o multime de decizii importante, insa primul si poate unul dintre cei mai importanti pasi de facut in vederea lansarii unei afaceri online este alegerea si inregistrarea unui nume de domeniu. Dupa acest pas, gasirea celor mai bune servicii de web hosting este cu certitudine urmatorul aspect caruia trebuie sa ii acorzi o atentie deosebita, acesta avand un impact major asupra modului in care va functiona site-ul.

Serviciile prezentate mai sus sunt absolut esentiale pentru ca un site sa poata exista pe Internet, insa acestea nu sunt suficiente pentru a putea vorbi despre un magazin online complet, pregatit sa vanda. Astfel, este necesar ca atentia viitorilor administratori de magazine online sa se indrepte si inspre alegerea unei platforme ecommerce cat mai flexibile, care sa dispuna de cat mai multe optiuni prin care site-ul sa fie cat mai usor de organizat si administrat. Daca in trecut optiunile erau destul de limitate, in prezent exista numeroase platforme ecommerce care pot oferi flexibilitate.

Lansarea unui magazin online presupune desigur foarte multe formalitati pentru care va fi necesar sa te inarmezi cu foarte multa rabdare, insa exista lucruri asupra carora trebuie sa reflectezi din timp. Spre exemplu, este absolut esential sa iei in calcul profilul magazinului si ce anume vei vinde prin intermeidul acestuia. Odata stabilit acest lucru, vei avea posibilitatea de a lua mult mai usor deciziile cu privire la modul in care sa personalizezi intregul magazin si vei putea alege mult mai usor publicul tinta.

Daca in trecut nu se punea foarte mare accent pe modul in care arata un site, in prezent, acest lucru am putea spune ca a devenit factor de decizie pentru foarte multi dintre cei care cumpara de pe Internet. Un site care se incarca greu, care este dezorganizat sau care nu inspira incredere prin modul in care este conceput, reprezinta motive suficient de intemeiate pentru un utilizator pentru a nu cumpara de pe site-ul respectiv. Asadar, un site bine pus la punct are sanse mult mai mari sa vanda decat unul care nu il atrage pe utilizator cu nimic.

 

Ce este SEO?

Intr-un mediu atat de competitiv precum este cel online, este practic imposibil ca un magazin online sa devina faimos sau sa vanda, fara ca acesta in prealabil sa apeleze la servicii de promovare. Spre deosebire de magazinele fizice, care se bazeaza inca foarte mult pe metodele de promovare clasice, cele online, au nevoie de servicii de promovare online, precum este si SEO. SEO reprezinta defapt o prescurtare a Search Engine Optimization, in traducere, optimizare pentru motoarele de cautare. Daca in trecutul nu foarte indepartat motoarele de cautare (Google, Bing, etc) nu dispuneau de algoritmi foarte complecsi, astfel ca indexarile site-urilor se facea mai superficial, in prezent, motoarele de cautare utilizeaza algoritmi foarte avansati, astfel ca site-urile optimizate necorespunzator, risca sa fie penalizate.

 SEO este un serviciu prin intermeidiul caruia o agentie de specialitate isi ia angajamentul de a optimiza site-ul magazinului tau in asa fel incat acesta sa corespunda cu toate exigentele impuse de catre motoarele de cautare. Un lucru foarte important de avut in vedere insa in ceea ce priveste SEO este faptul ca acesta reprezinta un serviciu care aduce rezultate in timp, astfel ca succesul nu va veni peste noapte. Privite din exterior, lucrurile pot parea destul de simple, insa SEO presupune defapt o multitudine de servicii, fapt pentru care acest serviciu de SEO necesita timp pentru a putea aduce rezultatele scontate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata