Cum funcționează cel mai eficient organismul nostru și cum ne putem vindeca mai ușor?

Conform medicinei tradiționale chinezești, organismul uman funcționează după un ceas biologic energetic, iar starea de sănătate a organismului este fluctuantă deoarece fiecare organ al corpului uman are orele lui de activitate atat maximă cat și minimă. Acestea durează aproximativ 2 ore pe zi. În funcție de orele în care un anumit organ funcționează la capacitate maximă, ne putem construi un ritm de viață sănătos și o stare de spirit mai bună.

Cum funcționează exact?

Între 11:00-13:00, inima este în plină activitate, astfel trebuie evitat consumul mare de energie și mesele copioase.

Apoi între orele 13-15 activitatea inimii este minimă, astfel că această perioadă ar trebui dedicată relaxării. iar intestinului subțire asigură digestia, funcționând la parametri maximi. Se recomandă o masa de prânz luată în liniște.

Între 15:00 și 17:00 lucrează intens vezica urinară.

De la 17:00 la 19:00 este rândul rinichilor. Interval propice, de altfel, pentru detoxifierea organismului, ceaiurile diuretice având cele mai bune rezultate între aceste ore.

Între orele 19:00-21:00, corpul și mintea lucrează intens, circulația sangvină funcționând la cote maxime. Este un interval perfect pentru activități recreative.

De la ora 21:00 până la ora 23:00 se realizează o acumulare intensă de energie în corp.

De la ora 23:00 până la ora 1:00 lucrează vezica biliară și nu se consumă alimente grele în exces.

După ora 1:00, este rândul ficatului să lucreze. Alcoolul și nicotina au un efect mult mai dăunător între orele 1:00 și 5:00 și de la orele 3:00 la 5:00 funcționează și plămânii.

Intestinul gros, care termină digestia, funcționează la capacitate maximă între 5:00 și 7:00, aceasta fiind și perioada optimă pentru golirea lui.

Conform acestui ceas biologic ne putem vindeca mai ușor de diverse afecțiuni putem avea un ritm de viață mai bun.

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata