Cum îți dai seama că partenerul de cuplu te manipulează pentru scopuri proprii

0

O persoană care te manipulează, fără doar și poate, face acest lucru pentru a-și atinge scopurile dorite. Și cine susține că din prima apelează la forță și dominare? Poate fi o persoană carismatică, amuzantă, abilă să ambaleze situația astfel încât să fie de fapt pentru propriul său interes. Însă sunt și câteva indicii care îți arată foarte clar că discutăm despre o persoană manipulatoare.

Persoana care te manipulează este destul de iritabilă

Poți spune că ar putea fi o bombă care stă să explodeze. Cum reacționează majoritatea copiilor atunci când nu le faci pe plac? Țipă, încep să devină irascibili, plâng, au episoade de furie. Așa este și în cazul celui care te manipulează. Își iese din fire dacă lucrurile nu merg după planul său stabilit. Mai apoi, începe să învinuiască contextul în care se află, pentru a-și găsi o scuză.

Te face să ai impresia că este o persoană foarte implicată

Este As în a juca rolul persoanei vinovate. Se arată triști, supărați și dezamăgiți, că tu ești persoana vinovată, iar lor le pasă mai mult decât îți pasă ție. Manipulatorii te fac să ai impresia că nu ai depus suficient efort și se joacă cu mintea ta până ce le vei oferi cu mult mai mult decât ei. Dacă începi să impui anumite limite, încep să dramatizeze. Nu ești cine aveau ei impresia că ești, că nu îți pasă cu adevărat de ei, ți-ai arătat în cele din urmă fața ta adevărată și multe alte astfel de scenarii.

Te manipulează creând o relație toxică de dependență

Adică încep să îți scoată la suprafață defectele, punctele slabe și te conving că ceva nu este ok cu tine. Începi să nu mai fii sigură pe tine, iar pentru cea mai mică problemă, trebuie să te duci către persoana manipulatoare pentru a-ți arăta care este de fapt calea cea bună. Astfel că, începi să ai încredere falsă în el, iar orice acțiune ai impresia că este în beneficiul tău, o formă de sprijin. Însă de fapt, celălalt își urmărește propriul plan și avantaj.

Odată cu trecerea timpului, oamenii au început să dispară unul câte unul din viața ta

Bineînțeles, se întâmplă să nu poți păstra chiar toate prieteniile, oamenii se mai ceartă și ei. Însă persoana care te manipulează are un anume tipar. În momentul în care cineva nu îi mai folosește, alege să rupă prietenia. Carisma îi dă voie să cunoască imediat persoane noi cu care să lege imediat prietenii false, însă acest lucru o fac doar cu indivizi de la care au ceva anume de câștigat. Lucruri materiale, servicii, relații folositoare, etc.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata