Cum poate beneficia o afacere de serviciile de recrutare de personal străin

Există o serie de motive pentru care o companie poate alege să recurgă la servicii de angajare personal străin pentru a găsi oameni potriviți pentru anumite poziții cheie în domenii precum construcții, hotelier, transport, logistică și depozitare, agricultură, vânzări, personal domestic (grădinari, îngrijitoare bătrâni, menajere, guvernante, bone).

Unul dintre aceste motive este că muncitorii străini pot completa uneori un decalaj de competențe pe care muncitorii locali nu îl pot completa. Datorită ritmului alert de dezvoltare a unor domenii de activitate din economia autohtonă (construcții, transport, agricultură, turism etc.),  antreprenorii români sunt nevoiți să recurgă la parteneriate pe termen lung cu firme de recrutare personal precum este United Recruitment.

Pentru companiile care doresc să-și extindă afacerea și nu reușesc să facă asta din lipsă de personal, lucrătorii străini pot ajuta la completarea forței de muncă. Însă, înainte de alege personal străin, este indicat ca angajatorii să analizeze modul în care recrutarea de personal străin le poate afecta afacerea.

Servicii de recrutare de personal străin

Serviciile de recrutare personal oferă companiilor care apelează la ele acces la un grup mai mare de angajați, care sunt importanți datorită specializărilor pe care le oferă. De exemplu, un sector care se află în plină expansiune este cel Wellness&Spa. Prin urmare, United Recruitment se ocupă permanent de aducerea în România a unor specialiști în masaj terapeutic și de relaxare, dar și în cosmetică facială.

Un alt beneficiu îl reprezintă faptul că această companie de recrutare poate oferi clienților săi lucrători de top management, lucrători înalt calificați, personal de execuție etc.

De asemenea, se ocupă de obținerea permisului de ședere în scop de muncă sau detașare pe teritoriul României, relocare și leasing de personal din țări precum China, India, Indonezia, Canada etc.

Străinii pot obține permisul de ședere pe o perioadă de 2 ani dacă contractul individual de muncă depășește această perioadă, și nu de 1 an, așa cum este cazul celorlalți muncitori.

Dincolo de aceste beneficii, există și altele la fel de importante. Prin intermediul serviciilor oferite, compania de recrutare poate măsura toate etapele procesului, deoarece acestea îi permit să se confrunte mai bine cu deciziile viitoare. Prin urmare, pot facilita trasabilitatea datelor cheie în recrutare.

În plus, prin intermediul acestor servicii este mai ușor să se calculeze una dintre principalele valori care trebuie urmate: costul pe contract. Acest lucru se datorează faptului că onorariile companiei de recrutare sunt ușor de identificat și sunt recunoscute ca fiind cele mai mici de pe piață.

Totodată, are loc o îmbunătățire a calității candidaților. Un bună companie de recrutare precum United Recruitment are cunoștințe extinse privind tehnicile avansate de căutare. Datorită acestei extinderi a canalelor de căutare, poate oferi candidați de mare valoare și dificil de găsit (personal calificat, semi-calificat și necalificat).

Cei 10 ani de experiență în piața de HR specializată în recrutare de personal din străinătate, ajută această companie să localizeze cu mare rapiditate persoanele adecvate pentru o anumită poziție. De asemenea, toți cei care încep un parteneriat cu aceasta își pot reduce cheltuielile cu personalul, având garantată o forță de muncă calificată pe domeniile de activitate pe care le-au solicitat.

Așadar, după cum se poate observa, serviciile de recrutare de personal străin poate afecta în mod pozitiv afacerea antreprenorilor care se află în căutarea de personal care să-i ajute la dezvoltarea afacerii.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata