Cum să alegeți sistemul corect de automatizări porți?

Locuiești cu toți cei dragi la casă, așa că un sistem bun de automatizări porți este esențial, din mai multe motive, care nu țin neapărat de siguranță și confort. Chiar și valoarea locuinței va fi una mult mai ridicată, ceea ce nu este chiar de neglijat.

 

Un plus de siguranță

Dar, înainte de toate, un sistem de automatizare al porților reprezintă un mare plus atunci când vine vorba despre siguranța celor care locuiesc în acea casă, dar și a bunurilor aflate în interiorul ei. De aceea, dacă vreți să știți cum sa alegeti sistemul corect de automatizari porti, avem pentru tine câteva informații utile.

 

Ce tip de porți ai?

Înainte de a selecta sistemul corect de automatizare al porților, trebuie să știi exact ce tip de poartă ai, batanta sau culisanta. De asemenea, contează enorm și greutatea unui panou al porții. Astfel de informații sunt foarte utile atunci când discuți cu specialiștii care se vor ocupa de montarea sistemului corect de automatizări, iar dacă nu le cunoști, aceștia pot veni la tine acasă pentru a afla datele de care ai nevoie.

 

Condițiile meteo contează și ele

Condițiile climatice contează și ele atunci când optezi pentru un sistem de automatizare al porților. Este important ca acel kit ales de tine să se potrivească bine cu condițiile climatice, pentru a se evita multe neplăceri. Dar, de regulă, cele mai multe se pretează a fi folosite între limitele -20 – +40 de grade Celsius.

 

Funcțiile sistemului

Există varianta ca porțile să se deschidă lent și puțin, sau larg și ușor. Trebuie să te gândești care este varianta cea mai potrivită cerințelor tale. De asemenea, vezi și care alte funcții mai există, cum ar fi identificarea obstacolelor, închiderea automata și multe altele.

 

Preț

Și, de ce să nu recunoaștem, mulți dintre noi încă mai țin cont și de criteriul prețului atunci când se gândesc la montarea unui sistem de automatizări porți. De regulă, în funcție de accesorii, dar și de anumite specificații ale porților, avem de a face cu prețuri cuprinse între 1500 și chiar 7000 de lei.

 

Design

Nu în ultimul rând, un sistem corect de automatizări porți trebuie ales și în funcție de design. Evident că îți dorești ca aspectul curții tale să fie unul plăcut ochiului, așa că este nevoie să te orientezi și în funcție și de acest detaliu. Pentru a nu da greș, o nuanță neagră se potrivește pentru o amenajare clasică, dar nici unul colorat nu este chiar greșit, ci unul care dă mai multă culoare curții tale.

 

Cum se întrețin mai bine porțile automate

Dacă ai optat pentru montarea de porți automate, și ai și achiziționat și instalat deja sistemul de deschidere, atunci pentru a te bucura cât mai mult de investiția făcută este important și să te preocupi așa cum se cuvine și de întreținerea acestuia.

 

Verificare periodică

Pentru a nu te exista riscul ca sistemul tău de automatizare al porții să îți facă unele probleme de funcționare exact când te aștepți mai puțin, este bine să îi faci câte o verificare periodică, de preferat cu ajutorul oferit în acest sens de specialiștii de la care ai făcut montarea sistemului.

 

Curăță și ceruiește poarta

Nu ignora curățarea și întreținerea corectă a porții, pentru că este mult mai dificil și mai costisitor să te ocupi de acest aspect atunci când lucrurile au avansat foarte mult. De aceea, măcar o data pe an spală și ceruiește poarta de la intrare, și aceasta își va păstra aspectul impecabil mai mult timp.

De asemenea, micile viețuitoare pot dăuna echipamentelor care intră în alcătuirea sistemelor de automatizare, așa că fii foarte atent și la acest aspect. Chiar și banalele pânze de paianjen, dacă au măcar puțină umiditate pe ele pot distruge circuitele unor plăci, așa că mare atenție. La fel și cuiburile păsărilor pot afecta echipamentul de deschidere al porților.

 

Alege echipamente de calitate

Pentru a evita multe incidente neplăcute, alege întotdeauna echipamente de calitate, pentru că sunt circuitele sunt prevăzute cu un strat protector, fiind și mai sigure. Cu toate acestea, nu este indicat să ”uiți” complet de tot ce înseamnă protejarea sistemului de închidere și deschidere a porților. Chiar dacă este ceva mai scump decât unul obișnuit, un astfel de sistem își merită din plin banii cheltuiți pe el.

 

Lubrifierea pieselor componente

Dacă sistemul tău de automatizări porți nu este unul performant și nu este prevăzut cu roți cu rulement etanș sau balamale, atunci trebuie să te preocpi și de de lubrifierea pieselor component. De asemenea, există multe sisteme de automatizări porți care conțin lanțuri interne, care și ele trebuie bine lubrificate. Specialiștii sunt de părere că folosirea de grăsime albă cu litiu este cea mai bună metodă pentru a face acest lucru, folosindu-te și de ajutorul oferit de un pistol special.

 

Mentenanță și întreținere

Nu contează dacă ai optat pentru un sistem de automatizări porți performant sau unul obișnuit, ceva mai ieftin, important este să nu neglijezi că trebuie verificat periodic pentru a avea siguranța că funcționează în mod corect.

 

Pentru că nu toată lumea știe cum să se ocupe așa cum trebuie de acest aspect, este de la sine înțeles că tot ceea ce înseamnă verificare periodică, mentenanță și întreținere trebuie lăsate în grija personalului de specialitate. Acesta va ști ce trebuie să facă pentru ca sistemul tău să funcționeze perfect, indiferent de situație, și să elimine posibilitatea să te confrunți și cu ceva incidente neplăcute.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata