Cum să fierbi corect orezul după tipul lui

Orezul este o plantă cu un nivel ridicat de energie și beneficii asupra organismului uman. Această plantă menține nivelul zahărului din sânge sub control, are un conținut ridicat de fibre dar și menține un aspect tânăr al tenului. Orezul are un conținut ridicat de vitamine și minerale, fier și calciu și este foarte indicat în alimentația bolnavilor de diabet.

Orezul este de mai multe feluri iar pentru a obține de fiecare dată un preparat perfect este necesar să aflăm cum trebuie să fierbem corect orezul după tipul lui.

Orezul alb. Este cel mai cunoscut tip de orez cu toate că nu acesta este și cel mai sănătos. Acest tip de orez este foarte folosit pentru a prepara pilaful, ca și garnitură sau chiar preparate reci. Ca să fierbem corect orezul alb pentru pilaf avem nevoie de o oală încăpătoare deoarece orezul își mărește volumul de până la 3 ori. Ai nevoie de 100 grame la 200 mililitri de apă. Adaugă orezul și apa și fierbe-l cu puțină sare. Cel mai indicat este să nu amesteci sub nici o formă pentru a nu deveni lipicios. După ce a fiert, clătește-l imediat cu apă caldă, iar pilaful este gata.
Orezul brun. Orezul brun sau integral este puțin mai închis la culoare și are o textură mai dură deoarece acest tip de orez păstrează și învelișul exterior. Este foarte bogat în fibre, vitamina D, B, fier, calciu, magneziu, și este un bun detoxifiant. Proporția pentru acest tip este de 100 grame de orez la 250 mililitri de apă. Se fierbe de asemenea cu sare și poate fi consumat ca și preparat de sine stătător. Acest tip de orez mai este utilizat și în dietele persoanelor care vor să slăbească.
Orezul Basmati. Orezul Basmati poate fi recunoscut după bobul lung și subțire și are gustul asemnănător cu nuca. Are un indice glicemic mic, are un conținut mult mai mare de fibre față de cel alb și poate fi consumat fără nici o problemă de către diabetici. Acest preparat poate fi utilizat la salate, garnituri sau chiar și simplu. Se fierbe în 2-3 ape iar apoi se lasă jumătate de oră la înmuiat.
Orezul cu bob rotund. Orezul cu bob rotund are o formă mult mai mică decât restul tipurilor și fierbe mult mai repede. Acesta are o textură mai cremoasă și poate fi utilizat la sushi sau la preparate orientale însă, cea mai iubită rețetă este cea cu lapte.

Sursa: ele.ro

Sursa: SuperLifestyle.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata