Cum să îți alegi corect scaunul de birou

29

Vrei să îți cumperi un scaun de birou dar nu știi după ce criterii să îl alegi? Află acum care sunt cele mai importante 3 criterii după care să te ghidezi atunci când vrei să îți cumperi un scaun de birou:

1. Spătarul ergonomic

Mai mult ca sigur, cele mai indicate scaune de birou sunt acelea care pot oferi sprijin coloanei vertebrale. Mai clar, scaunele cu spătar curbat, care susțin forma naturală a coloanei.

Acestea îți lasă spatele să se relaxeze fără să tensioneze alte părți ale corpului. În acest fel, umerii vor rămâne relaxați, gâtul va sta în mod natural în continuarea coloanei, iar zona lombară va fi protejată și susținută.

2. Înălțimea adecvată

Atunci când scaunul este la o înălțime prea mare, tălpile tale nu vor putea atinge solul sau îl vor atinge doar parțial. Așadar, îți vei așeza picioarele sub fund, unul peste altul sau în alte poziții, comode pentru o clipă, însă, periculoase pe termen îndelungat.

În această situație, pot apărea diverse furnicături, dureri de gennchi sau senzația de întindere musculară în gambe și cvadriceps.

Însă, dacă cumva scaunul este prea jos, aici genunchii tăi vor suferi, iar gâtul va fi mereu în tensiune, pentru a putea ajunge să vezi monitorul. Din acest motiv, caută mereu scaune de birou confortabile, cu înălțime ce poate fi ajustată. Astfel, vei putea regla scaunul după cum îți place ție dar și după înălțimea ta.

3. Materialul scaunului

În cazul în care scaunul are înălțimea adecvată dar și un spătar indicat pentru coloana vertebrală, acum trebuie să te focusezi și pe materialele utilizate.

Un scaun mult prea pufos, din material textil, poate reprezenta o opțiune bună, dar este cea mai bună păcăleală. Dacă perna scaunul este prea moale, vei avea tendința de a te lăsa mult pe ea, iar apoi nu te vei mai putea concentra la muncă.

De altfel, dacă materialul scaunului este prea rigid, nu vei putea să fii relaxată sau să te simți confortabil. Ba chiar te vei mișca mereu de colo colo și nu vei putea acorda atenție task-urilor jobului.

Așadar, optează pentru un scaun îndeajuns de moale pentru a sta comod pe acesta, însă îndeajuns de dur pentru a nu te simți la fel ca în pat. Trebuie să păstrezi un echilibru.

În cele din urmă, indicația specialiștilor este să îți cumperi un scaun de calitate, cu toate că este mai scump. Sănătatea dar și confortul tău sunt importante, iar o astfel de achiziție te va ține ani întregi!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata