Cum se poate promova un site de prezentare?

De Continut Sponsorizat Afaceri Publicitate 145 citiri
5 min citire
Nu de puține ori site-ul de prezentare al unei afaceri este perceput ca și cartea de vizită a acesteia. Cu toate acestea, nu totul trebuie să se rezume doar la crearea unui site de prezentare impresionant, o atenție sporită ar trebui acordată și metodelor de promovare ale acestuia. Până la urmă, ce sens ar avea un site fără vizitatori?

Mulți antreprenori aleg să contracteze servicii de creare site de prezentare pentru afacerea lor, însă unii dintre aceștia se limitează doar la simplul fapt că astfel businessul lor va deține un site, dar nu-și dau seama și de importanța și avantajele pe care le-ar putea aduce serviciile de promovare unui site de prezentare și cum ar putea contribui aceste servicii la dezvoltarea afacerii lor.

În continuare vei regăsi doar 9 din varietatea metodelor de promovare care pot fi aplicate pentru promovarea site-urilor de prezentare:

  1. Optimizare SEO

Serviciile de optimizare SEO pot fi un element esențial în promovarea unui site, mai ales dacă luăm în considerare faptul că prin optimizare SEO se poate spori vizibilitatea unui site în motoarele de căutare, dar și că anumite servicii de optimizare SEO pot îmbunătății experiența tuturor utilizatorilor care accesează site-ul, nu doar acelora care îl accesează din zona rezultatelor organice din motoarele de căutare.

  1. Publicitate plătită pe motoarele de căutare

Prin publicitate plătită pe motoarele de căutare site-ul tău de prezentare poate beneficia rapid de creșterea expunerii acestuia către un număr mare de persoane. Bineînteles, sunt multe variabile de luat în calcul, precum bugetul pe care o să-l aloci, perioada în care vor rula campaniile de promovare, cuvintele cheie la care vrei să se afișeze și multe altele.

  1. Email Marketing

Este bine cunoscut faptul că un număr foarte mare de persoane la nivel global își verifică zilnic emailul, iar prin campanii de email marketing poți trimite periodic conținut relevant și oferte exclusive abonaților tăi.

  1. Postări pe rețelele sociale

Prin distribuirea de conținut captivant și relevant pe rețelele sociale se poate crește gradul de cunoaștere al unui brand și se poate interacționa cu audiența, însă avantajele postărilor pe social media pot fi mult mai numeroase. Postările pot atrage potențialii clienți către site-ul tău de prezentare și pot contribui substanțial la reputația businessului tău.

  1. Anunțuri plătite pe rețelele sociale

O metodă populară dar în același timp care se poate dovedi și foarte eficientă în multe cazuri este promovarea site-urilor de prezentare prin anunțuri plătite pe rețelele de socializare. Reclamele prin platformele social media pot duce la sporirea gradului de cunoaștere al brandului dar în același timp pot atrage atenția unor potențiali clienți.

  1. Colaborări cu influenceri

Promovarea site-ului tău de către influenceri cunoscuți, mai ales de cei relevanți pentru domeniul tău de activitate, ar putea să contribuie substanțial la sporirea încrederii în brandul tău precum și la creșterea numărului de accesări ale site-ului tău de prezentare.

  1. Parteneriate cu alte companii din domenii conexe

Fimele pot încheia diferite parteneriate cu alte companii din domenii conexe de activitate ale acestora, de exemplu dacă o firmă se ocupă doar cu montajul aparatelor de aer condiționat, atunci poate fi o idee bună de a încerca încheierea unor parteneriate cu importatorii aparatelor de aer condițonat care nu oferă și servicii de montaj pentru acestea.

  1. Concursuri și promoții online

Promovarea unui site de prezentare prin concursuri și promoții online poate fi o strategie eficientă pentru atragerea atenției, mărirea vizibilității dar și creșterea numărului de accesări ale acestuia.

  1. Promovare pe panouri publicitare

Chiar dacă este o metodă clasică de promovare a unei afaceri sau unui produs, promovarea site-ului tău pe panouri publicitare, în special în zone foarte circulate, îl poate face cunoscut unui număr important de persoane.

Promovarea unui site de prezentare necesită o abordare cuprinzătoare, și având în vedere varietatea metodelor de promovare disponibile, poate fi copleșitoare, însă, din fericire, există firme precum ZUMDOX de la care poți contracta atât servicii de web design dar și o gamă variată de servicii de promovare online pentru afacerea ta.

Sunt multe tehnici de promovare pentru un site de prezentare, iar de multe ori pentru a  promova în mod eficient un site este nevoie de un mix de marketing care să conțină multiple metode de promovare.