Cum se va schimba viața ta dacă te muți la curte. Avantaje și dezavantaje

Achiziția unei case cu grădină a devenit în ultima perioadă mai mult decât un trend. Apariția pandemiei de coronavirus și necesitatea izolării în propria locuință au transformat mutatul la curte într-o nevoie autentică. Foarte mulți oameni își doresc o bucată de pământ, cu verdeață și flori, unde să poată respira aer curat și să-și bea cafeaua, în fiecare dimineața. Mulți se gândesc să lase în urmă agitația orașelor și să-și cumpere o casă la periferie sau, de ce nu, într-un sat, departe de aglomerația urbană. Indiferent de motiv, dacă ești printre cei care analizează încă o astfel de opțiune, descoperă principalele avantaje și dezavantaje referitoare la viața la curte.

Avantajele mutării la curte

În mod sigur, avantajele unei case cu grădină sunt destul de evidente pentru mulți dintre cei care vor să facă acest pas. Ai la dispoziție mai mult spațiu pentru a petrece timpul liber cu familia și prietenii, poți organiza petreceri în grădină, iar copiii vor crește frumos, alergând prin iarbă și printre flori. În plus, la curte poți beneficia de mai multă intimitate, nu ai conflicte cu vecinii, ca la bloc, poți avea propriul tău loc de parcare sau garaj și poți ține și animale de companie.

O locuință cu grădină și/sau curte îți oferă suficient de mult spațiu pentru o familie numeroasă. Grădina este ideală și dacă iubești plantele și copacii sau dacă vrei să cultivi fructe și legume. De asemenea, poți instala sau chiar construi o piscină care să asigure distracția tuturor în zilele călduroase de vară, dar și o zonă de grătar, un foișor, o bucătărie de vară sau un loc de joacă. Beneficiile mutării la curte sunt numeroase și dacă lucrezi de acasă: crește productivitatea muncii, ai parte de mai multă liniște, concentrare și creativitate sau poți avea pauze energizante.

Dezavantajele mutării la curte

Locuitul la curte vine la pachet și cu unele schimbări în ceea ce privește stilul de viață. Indiferent dacă ți-ai ales o casă într-o zonă populată sau una mai izolată, trebuie să ții cont de criteriile legate de securitate. Bineînțeles, nu este vorba despre un dezavantaj major, ținând că poți instala un sistem de alarmă și camere de supraveghere de pe ultramastre.ro, însă, crește costul investiției. De altfel, prețul este principalul dezavantaj al mutării la curte întrucât, pe lângă lucrările din interiorul casei, trebuie să te ocupi și de tot ceea ce ține de exterior. Întreținerea curții necesită, de asemenea, investiții considerabile, pe care trebuie să te asiguri că le poți susține.

În cazul în care alegi o locuință la periferia orașului sau chiar la țară, trebuie să renunți la confortul de a ajunge rapid în oraș. Pe lângă faptul că vor crește costurile cu transportul, o să pierzi și mai mult timp în trafic dacă ești la distanță de serviciu sau de școala copiilor. O curte mare mai înseamnă și o mulțime de responsabilități, așa că timpul tău liber va fi limitat. Chiar dacă îți face plăcere să lucrezi pe lângă casă ori te pasionează grădinăritul, în fiecare sezon vei avea ceva de făcut în curte. Mai mult, în anumite zone, s-ar putea să nu ai apă curentă, gaze sau canalizarea, ceea ce înseamnă cheltuieli și mai mari.

 

În ultimii ani, tot mai mulți oameni aleg să se mute în zonele limitrofe ale orașelor. Viața la curte vine la pachet cu o mulțime de beneficii, însă există și dezavantaje care pot afecta confortul locatarilor. Cel mai probabil, fiecare lucru are o rezolvare, însă, înainte de a te muta la curte, ai grijă să iei în calcul toate aspectele pentru a te asigura că alegi cea mai bună variantă pentru tine și familia ta!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata