Custodele Coroanei române: Nu uitați că Marea Unire războiul au fost obținute cu suferință, sacrificiu personal și național

0 90

Custodele Coroanei române, Margareta, a transmis marţi un mesaj de sărbători, în care îndeamnă românii să nu uite că „Marea Unire şi războiul au fost obţinute cu mare suferinţă, cu sacrificiu personal şi cu sacrificiu naţional”.

„Anul 2019 a privit spre trecut şi spre viitor. Am încheiat sărbătoarea Centenarului Marii Uniri şi a Primului Război Mondial, iar tinerii români s-au simţit inspiraţi de curajul şi devotamentul Regelui Ferdinand şi al Reginei Maria. În acelaşi an, am exercitat pentru prima oară în istoria noastră preşedinţia Consiliului UE, unanim apreciată în ţările europene. Acum, la cumpăna dintre ani, vă îndemn să nu uitaţi că Marea Unire şi războiul au fost obţinute cu mare suferinţă, cu sacrificiu personal şi cu sacrificiu naţional. De asemenea, să nu uităm că performanţa noastră europeană se datorează în special sutelor de profesionişti care lucrează în instituţiile statului, care muncesc devotat şi discret, fără să fie în luminile rampei”, precizează Custodele Coroanei, potrivit unui comunicat de presă al Casei Regale.

Ea menţionează că Familia Regală a susţinut cauza României printr-un număr de vizite pe continent şi în vecinătatea europeană, urmând calea deschisă de Regele Mihai în anul 1997, când a efectuat primul turneu NATO. De atunci încoace, Familia Regală a realizat peste 350 de vizite externe, purtând interesele majore ale României, aminteşte Custodele Coroanei.

„Pentru noi, 2019 a fost şi un an al proiectelor sociale, educaţionale, economice şi culturale. Am fondat patru noi burse regale, iar ele merg, în mod egal, la Bucureşti şi la Chişinău. Am condus misiuni economice şi universitare în mai multe ţări. Mai bine de 50 de instituţii şi organizaţii româneşti, cu o activitate competitivă pe plan european, se află sub patronaj regal. Proiectele umanitare ale fundaţiei mele şi ale Crucii Roşii au din ce în ce mai profund…

Sursa News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata