Dacă Tokyo va renunţa, Florida se oferă să găzduiască Jocurile Olimpice

116

Jimmy Patronis responsabilul cu finanţele din Florida, a trimis o scrisoare Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru a-l informa că statul său este pregătit să găzduiască Jocurile Olimpice, dacă Tokyo va renunţa să le organizeze în această vară, informează AFP.

În acest sens, prin scrisoarea adresată preşedintelui CIO, Thomas Bach, pe care a postat-o apoi online, oficialul american îl „încurajează să ia în considerare mutarea Jocurilor Olimpice din 2021 de la Tokyo, în Statele Unite ale Americii şi, mai precis, în Florida”.

„Mass-media a raportat că responsabili japonezi au concluzionat ‘în privat’ că, din cauza pandemiei, Jocurile Olimpice din 2021 nu ar putea avea loc (la Tokyo – n.red.)”, a scris Patronis, precizând că „mai este timp să se trimită o echipă” a CIO în Florida, „pentru a se întâlni cu oficialii locali în legătură cu desfăşurarea JO în Sunshine State”.

În contextul socialo-economic, responsabilul american subliniază, totodată, în scrisoarea sa, eforturile depuse de statul său, în vederea vaccinării populaţiei, redeschiderea sa economică, evenimentele sportive pe care le-a găzduit în timpul pandemiei, cum ar fi campionatul profesionist de baschet (NBA), precum şi faptul că parcurile sale tematice, inclusiv celebrul Disney World, sunt deschise pentru afaceri.

Însă, statul americanFlorida a suferit foarte mult din cauza pandemiei de coronavirus, înregistrând până acum peste 25.000 de decese, în timp ce numărul total al morţilor în Statele Unite se apropie de 420.000.

„Oricare ar fi precauţiile necesare, trebuie găsită o soluţie şi pusă în aplicare”, a adăugat Patronis.

În opinia sa, vinerea trecută, premierul japonez Yoshihide Suga a respins zvonurile potrivit cărora guvernul său ar fi renunţat în secret la organizarea Jocurilor Olimpice (23 iulie – 8 august).

„Sunt determinat” să găzduiesc Jocuri Olimpice „sigure” la Tokyo, ca semn al „victoriei umanităţii asupra noului coronavirus”, a spus Suga în cursul unei sesiuni parlamentare.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata