De ce avantaje dispunem daca alegem cazarea in Bucovina?

Bucovina este o regiune din nordul Romaniei, cunoscuta si sub denumirea de “Tara Fagilor”. Vorbim despre o zona istorica, cunoscuta atat datorita peisajelor naturale superbe, cat si pentru multitudinea de manastiri ce se afla aici. Fiecare iubitor de traditie ar trebui sa viziteze macar o data acest colt de rai, deoarece dispune de foarte multe atractii turistice.

Daca optam pentru cazarea in Bucovina, trebuie neaparat sa vizitam cele mai importante locuri. Incepem cu Manastirea Putna, un lacas de cult de mare insemnatate, fiind prima ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare.

Cu o datare inca din anul 1466, manastirea Putna a pastrat o arhitectura desavarsita, iar faptul ca este amplasata intr-un cadrul natural nu poate decat sa puna in evidenta frumusetea acestui loc. Avand in vedere aceste considerente, se explica faptul ca este vizitata anual de sute de mii de turisti din toate colturile lumii.

Continuam cu un alt punct turistic de mare interes, referindu-ne la Chilia lui Daniil Sihastrul. Este vorba despre un lacas cioplit in stanca, unde a trait vreme de 20 de ani calugarul Daniil. In prezent, este considerata a fi binecuvantata, tocmai de aceea, aici ajung zi de zi credinciosii in cautare de izbavire.

Fiind situata exact la poalele padurii montane, Chilia are un amplasament deosebit, ce ne duce cu gandul la liniste si la relaxare. Persoanele ce viziteaza manastirea Putna trebuie neaparat sa ajunga si in acest loc, deoarece este foarte aproape.

Atunci cand alegem o cazare in Bucovina, este bine de stiut faptul ca vom avea parte de activitati diverse. Spre exemplu, putem sa ne bucuram de aerul salin din mina de la Cacica, care are numeroase proprietati asupra organismului nostru, intarindu-ne imunitatea si contribuind la ameliorarea afectiunilor respiratorii.

Inca de la intrarea in mina vom observa o locatie inedita, iar pentru a cobori va trebui sa parcurgem aproximativ 200 de trepte de lemn, ceea ce inseamna ca facem si miscare in acelasi timp. Odata ajunsi in mina, vom vedea ca aici sunt amenajate atat o sala de sport, cat si o biserica daltuita, la o adancime de aproximativ 27 de metri.

Ceea ce este bine de mentionat este faptul ca temperaturile in mina nu depasesc 10 grade, ceea ce inseamna ca va trebui sa luam haine mai groase cu noi, pentru a ne bucura de peisaje fara a resimti senzatia de frig.

Dupa cum spuneam, exista multe atractii turistice, cum este considerat si Muzeul Oului, aflat in Vama. Colectia de oua incondeiate este absolut superba, existand foarte multe modele, chiar si oua de strut impodobite cu tot felul de pietre pretioase.

La finalul vizitei, putem sa achizitionam si noi un astfel de ou incondeiat, fiind amintirea perfecta din sejurul in Bucovina. Acest mestesug local este cunoscut inca din cele mai vechi timpuri, devenind un simbol pentru zona.

Continuam cu manastirea Moldovita, un alt loc cu o frumusete aparte. Acest lacas de cult face parte din Patrimoniul UNESCO, fiind considerat un adevarat monument.

Fresca din partea de sud s-a pastrat foarte bine odata cu trecerea timpului, chiar daca manastirea a fost construita inca din anul 1532, de catre fiul lui Stefan cel Mare, Petru Rares.

Persoanele ce sunt pasionate de istoria Romaniei ar trebui sa fie constiente de faptul ca Bucovina este o zona unde fiecare loc este presarat de amintiri istorice. Spre exemplu, turistii ce opteaza pentru cazarea in Bucovina pot sa viziteze si Cetatea de Scaun a Sucevei.

Acest edificiu dateaza inca din cele mai vechi timpuri, fiind construit in anul 1375, de catre domnitorul Moldovei, Petru Musat. Considerata a fi o cetate foarte greu de cucerit, a reusit sa reziste de fiecare data in fata inamicilor. In prezent, locatia arata foarte bine, datorita faptului ca a fost restaurata in anul 2012.

Tot in imediata apropiere a Cetatii de Scaun se afla un alt obiectiv turistic, vorbim despre Muzeul Satului Bucovinean.

In cadrul acestuia se regasesc elemente traditionale arhitecturale, specifice zonei Moldovei. Mai exact, vom patrunde intr-un sat bucovinean, unde avem ocazia sa vizitam casele si in interior, observand mobilierul stravechi si atmosfera ancestrala.

Daca ne dorim sa vizitam si un oras montan deosebit, atunci ne gandim la Vatra Dornei, denumita simbolic “Perla Bucovinei”. Aici putem sa urcam cu telescaunul pana la 1400 de metri inaltime, de unde panorama este de-a dreptul superba.

Sa nu uitam ca sarbatorile de iarna se apropie cu pasi reprezi, ceea ce reprezinta prilejul perfect pentru o noua destinatie de calatorie. Pentru iubitorii de sporturi de iarna, Bucovina este alegerea perfecta, deoarece aici exista si partii special amenajate in acest sens.

Asadar, principalul motiv pentru care Bucovina este un tinut aparte este reprezentat de multitudinea de obiective turistice, atat cadre naturale deosebite, cat si manastiri, muzee. Sa nu uitam nici de bucatele traditionale sau de atitudinea prietenoasa a gazdelor, deoarece toate aceste detalii fac diferenta, cand vine vorba de o vacanta reusita.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata