Motive pentru care sa optam pentru cazarea la pensiunile din Bucovina

Bucovina este considerata a fi zona cu cea mai mare vechime si frumusete din intreaga Romanie, iar acest lucru se datoreaza numeroaselor locatii deosebite, cu o arhitectura ce se pastreaza de secole.

Un exemplu concret al acestei afirmatii este faptul ca aici se gaseste cetatea de scaun a Sucevei, moastele domnitorilor Moldovei, precum si numeroase manastiri, ce sunt recunoscute la nivel mondial si vizitate anual de mii de turisti, atat de la noi din tara, cat si din strainatate.

Acest taram binecuvantat a fost mentionat chiar si in poeziile lui Mihai Eminescu, care preciza ca Bucovina este un pamant sfant.

Potentialul turistic ridicat al Bucovinei este favorizat de prezenta Carpatilor Orientali in aceasta zona. Dupa cum bine stim, peisajele montane sunt de-a dreptul superbe, iar padurile vesnic verzi, in contrast cu zapada de pe creste, contureaza un decor de basm, acum in perioada sarbatorilor de iarna.

Pe langa turismul montan, tot mai multe persoane opteaza si pentru turismul balnear. Apele termale au proprietati miraculoase asupra diferitelor afectiuni reumatologice, dar si pentru intarirea imunitatii intregului organism.

Dat fiind fondul de resurse naturale existent in Bucovina, turistii ce viziteaza acest loc opteaza si pentru tratamente balneoclimaterice.

Apa naturala carbogazificata este recunoscuta pentru cantitatea mare de calciu, fier, sodiu, avand totodata si un grad de puritate ridicat, deoarece izvoraste direct din munti.

Cea mai cunoscuta statiune de tratament se afla in Vatra Dornei, care a fost inclusa si in circuitul international. Tratamentele se recomanda mai ales in cazul afectiunilor aparatului cardio-vascular, respirator, locomotor, dar si in cazul sistemului nervos. Tot aici se pot efectua chiar si cure interne cu apa minerala.

Continuam cu turismul cultural, un alt motiv pentru care sa alegem cazarea la pensiunile din Bucovina, indiferent de anotimp. Bucovina devine un adevarat patrimoniu etnofolcloric si cultural, avand numeroase obiective turistice cu caracter istoric.

Dintre acestea, mentionam Cetatea de Scaun a Sucevei, Cetatea Scheia, Cetatea Zamca, dar si anumite constructii civile: Hanul Domnesc, Curtea Domneasca.

Exista foarte multe persoane pasionate de cultura, ceea ce inseamna ca Bucovina devine o destinatie de calatorie de luat in calcul. In acest tinut se regasesc nu mai putin de 25 de muzee, printre care amintim pe cele mai importante: Muzeul de Istorie din Suceava, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Stiinte Naturale, Muzeul Etnografic, Muzeul Arta lemnului, Muzeul “Tehnici populare bucovinene” din Radauti, etc.

In satele din Bucovina s-au pastrat toate datinile, traditiile si mestesugurile stramosesti, iar talentul si dorinta de creatie s-au materializat in opere de arta, daca vedem cat de frumoase sunt obiectele din ceramica, mastile, costumele populare, tesaturile, covoarele. Din acest motiv s-au infiintat si Muzeele Etnografice, unde sunt expuse cele mai interesante si originale piese.

De Craciun, se organizeaza o serie de manifestari artistice, ce au rolul de a evidentia spiritul viu si atmosfera autentica din aceasta parte a Romaniei. Toate aceste manifestari sunt o demonstratie a ceea ce reprezinta Bucovina.

Cazarea la pensiunile din Bucovina se face adesea si pentru posibilitatea de a vizita manastirile din regiune. Turismul religios este din ce in ce mai raspandit, mai ales datorita faptului ca in Bucovina se afla 8 manastiri, ce au fost incluse in Patrimoniul UNESCO. Acestea sunt: Voronet, Sucevita, Moldovita, Probota, Humor, Putna, Manastirea Sf. Ioan cel Nou, Dragomirna.

In societatea moderna, turismul a capatat noi forme, iar ca si exemplu avem ecoturismul. Tot mai multe persoane isi doresc sa aiba parte de o vacanta in mijlocul naturii, pentru a se relaxa si a se detasa de stresul cotidian din marile orase.

Aprecierea si observarea naturii este si o buna metoda de a ne umple de energie, iar aerul curat de munte ne ajuta sa ne intarim imunitatea si sa fim mai sanatosi.

Foarte multe persoane au auzit de termenul de agroturism, insa nu stiu exact care este sensul acestui termen. Ei bine, agroturismul semnifica o vacanta autentica, exact in casele locuitorilor din Bucovina. In acest fel, putem sa descoperim exact stilul lor de viata, dar si sa ne bucuram de bucatele traditionale pregatite de catre gospodine. Pe langa acestea, avem ocazia sa participam la diferite activitati, printre care se numara echitatia, drumetiile montane, pescuit, dar si sa vizitam stanele, de unde putem pleca si cu cateva preparate naturale din lapte.

Facilitatile pensiunilor pot fi comparate cu cele din strainatate, ceea ce inseamna ca nu lipseste confortul. Desi ne aflam in mijlocul naturii, avem parte de toate conditiile necesare pentru a avea un concediu placut.

Prin urmare, exista mai multe motive pentru care ar trebui sa vizitam Bucovina cel putin o data. Diversitatea este cuvantul ce descrie cel mai bine acest tinut, deoarece avem parte de foarte multe activitati inedite si vom descoperi o mare parte din traditiile si obiceiurile de demult, ce au fost pastrate cu sfintenie din stramosi, fiind si astazi la fel de importante in viata bucovinenilor, ca si acum sute de ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata