Top 5 destinații montane din România

90

Iarna este anotimpul perfect în care stațiunile montane ies cel mai frumos în evidență, iar turiștii pot alege din nenumărate destinații.

Munții Carpați, căci despre ei vorbim, oferă turiștilor foarte multe motive pentru a-și petrece vacanțele de iarnă în stațiunile înființate de-a lungul munților. Uite câteva dintre cele mai frumoase destinații pe timp de iarnă, și alege-o pe cea preferată:

Foto: Youtube.com

1. Cavnic și Borșa, minunățiile Maramureșului

Stațiunea Cavnic este situată în Munții Gutâi, într-o zonă desprinsă din poveste, în județul Maramureș, la jumătatea drumului dintre Baia Mare și Sighetul Marmației. Orașul Cavnic are aproximativ 5.000 de locuitori și a devenit renumit și iubit în ultima vreme grație „satului de vacanță”, locul unde își petrec sărbătorile mii de turiști. Borșa este o stațiune climaterică din Munții Rodnei, aflată în județul Maramureș și renumită drept una dintre cele mai folclorice zone, bogată în obiceiuri românești.

Muntele Mic
Foto: basilica.ro

2. Semenic și Muntele Mic, perlele Banatului montan

Una dintre cele mai renumite stațiuni montane din Banat a luat viață în Munții Semenicului. Zona turistică este situată la mai bine de 1.400 de metri altitudine, între vârfurile Piatra Goznei și Semenic, în județul Caraș-Severin, în vecinătatea Reșiței. O altă stațiune din Banat este Muntele Mic. În partea sudică a Munților Țarcu, aproape de orașul Caransebeș, se află un loc special amenajat pentru schiori.

Vatra Dornei
Foto: Turismistoric.ro

3. Vatra Dornei – orașul din inima Bucovinei

Situată în nordul României, Vatra Dornei se numără printre cele mai căutate zone turistice din România, devenind celebră grație apelor termale, izvoarelor și priveliștilor superbe de munte. Orașul-stațiune este împrejmuit de Munții Giumalău, Munții Bistriței, Munții Călimani, Munții Rodnei, Obcina Mestecăniș. Zona Vatra Dornei mai este cunoscută de asemenea și pentru mănăstirile din Bucovina: Voroneț, Humor, Moldovița, Sucevița și Putna.

balea lac
Foto: Descopera.org

4. Bâlea Lac – locul uimitor din vârful munților 

Bâlea Lac din Munții Făgăraș se află în apropierea unui lac glaciar, iar zona poate fi parcursă pe renumitul drum Transfăgărășan, care străbate locuri aflate la o altitudine de mai bine de 2.000 de metri, deasupra nivelului mării. Lacul Bâlea este situat la aproximativ 77 kilometri de Sibiu, 68 de kilometri de Făgăraș și 85 de kilometri de Curtea de Argeș. Tot în Munții Făgăraș mai întâlnim și lacurile Capra, Podrăgel, Podragu, Avrig, Urlea.

Rânca
Foto: Directbooking.ro

5. Rânca și Vidra – pe Transalpina

Situată în Munții Lotrului, pe malurile Lacurile Vidra, stațiunea denumită la fel, uimește prin frumusețea aparte a peisajelor ce pot fi admirate și de pe marginea șoselei Transalpina. La un alt capăt al șoselei de munte se regăsește stațiunea Rânca, pe versantul din partea de sud al Munților Parâng, devenită pe timpul iernii un centru minunat pentru cei ce îndrăgesc schiul și snowboard-ul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata