De ce e bine să pui un plic de ceai verde în vasul de toaletă?

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 211 citiri
5 min citire
Nimic nu este mai bun decât o ceașcă de ceai cald la prima oră a dimineții, dar există o mulțime de beneficii ascunse pentru a avea o cutie de pliculețe de ceai în dulap, care merg dincolo de a te înveseli. Așa că, află de ce e bine să pui un plic de ceai verde în vasul de toaletă.

Nu mai arunca pliculețele de ceai verde

În loc să aruncați pliculețul de ceai la coșul de gunoi, data viitoare când vă relaxați cu o ceașcă de ceai, de ce să nu-l folosiți în casă?

De la remedii naturale de uz casnic la soluții alternative pentru piele, există câteva utilizări surprinzător de strălucitoare ale ceaiului, care depășesc sfera ceștii.

 

Printre acestea și trucul genial pe care sigur nu îl știai, și anume folosirea pliculețelor de ceai în vasul de toaletă.

Cu siguranță că vă veți întreba ”de ce e bine să pui un plic de ceai verde în vasul de toaletă?”, iar răspunsul îl regăsești în cele ce urmează.

De ce e bine să pui un plic de ceai verde în vasul de toaletă?

Pe lângă beneficiile reale pentru sănătatea noastră, ceaiul verde are și alte întrebuințări, având în vedere că are și anumte calități de Detergent, mai ales pentru petele care apar în vasul de toaletă.

Dacă pui unul sau două pliculețede ceai verde în vasul de toaletă, vei vedea cum acele pete enervante vor dispărea ca prin minune.

Ceaiul verde este un remediu excelent și în bucătărie. Petele de grăsime care nu au fost spălate în mașina de spălat vase pot fi lăsate în apă de ceai peste noapte pentru a se dizolva.

Alte întrebuințări în casă pentru un plic de ceai verde

1. Agent de curățare a covoarelor

Ceaiul este o modalitate excelentă de a împrospăta covoarele cu miros de mucegai. Presară frunze de ceai fierte în prealabil peste un covor și lasă-le să se usuce peste noapte.

În acest timp, ele vor absorbi orice miros, pur și simplu aspirați-le dimineața.

2. Un plic de ceai verde, bun degresant pentru vasele de spălat

Ceaiul este un remediu excelent și în bucătărie. Petele de grăsime care nu au fost spălate în mașina de spălat vase pot fi lăsate în apă de ceai peste noapte pentru a se dizolva.

Pliculețele de ceai verde pot fi degresant pentru vasele de spălat

3. Pliculețele pot ajuta la eliminarea acneei

Aveți o săptămână proastă pentru piele? Treceți un pliculeț de ceai sub apă fierbinte și apoi apăsați-l împotriva unui clocot pentru a reduce umflăturile și roșeața.

4. Ușurare pentru ochii obosiți

Proprietățile antiinflamatorii din ceai vor vindeca și semnele unei nopți nedormite. Relaxează-te cu pliculețe de ceai refrigerate și fierte în prealabil peste ochi timp de 15 minute pentru a-i readuce la viață.

5. Un plic de ceai verde verde poate fi hrană pentru flori

Adaugă pliculețe de ceai în stropitoarea ta data viitoare când îți vei uda straturile de flori. Trandafirii tăi vor înflori după ce îi vei trata cu un festin bogat în azot.

6. Poți face vopsea cu pliculețele de ceai verde

Treceți o pungă de ceai umedă peste o bucată de hârtie albă și lăsați-o să se usuce peste noapte pentru a-i da un aspect învechit, pătat.

7. Condimente pentru paste făinoase

Adaugă amestecul tău preferat de ceai în orice mâncare fiartă pentru a-i insufla o aromă unică. Gurmanzii recomandă ceaiul verde pentru o notă ierboasă.

8. Cu un plic de ceai verde faci detergent pentru ferestre

Știați că ceaiul negru poate curăța oglinzile și ferestrele?De asemenea, frecarea acestuia în vasele de gătit reduce riscul de ruginire.

9. Păstrează-ți sănătos grămada de compost

Nu doar ție îți place gustul ceaiului, ci și viermilor. Pungile de ceai folosite vor atrage prieteni perverși, accelerând rapiditatea cu care se descompune grămada ta de compost.

 

Sursa – playtech.ro