De ce este bine să închizi ușa de la camera copilului în fiecare noapte

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 83 citiri
4 min citire
 

În timp ce majoritatea părinților optează pentru lăsarea ușii din camera copiilor deschisă, un medic pediatru și expert în siguranța copiilor, le recomandă acestora să închidă ușile din camera celor mici. Sunt motive la care, poate, nu te-ai fi gândit niciodată!

De ce să ții închisă ușa de la camera copilului tău?

Un expert în siguranță avertizează părinții că închiderea ușii dormitorului copiilor este o practică esențială pentru prevenirea incendiilor, oferind un sfat crucial pentru protejarea celor mici în cazul unui accident sau incendiu.

Dr. Ness, specialist în urgențe pediatrice și expert în siguranța copiilor din Statele Unite, a împărtășit acest sfat cu urmăritorii săi de pe TikTok, promovând expresia creată de Institutul de Cercetare pentru Siguranța Pompierilor din SUA, respectiv „închide înainte să ațipești” (close before you doze).

În plus, expertul a ilustrat sfatul său cu o fotografie care compară două dormitoare din aceeași casă după un incendiu: una este aproape intactă, în timp ce, a doua este complet arsă. Motivul acestui contrast dramatic este datorat faptului că una dintre camere avea ușa închisă în timpul incendiului, în timp ce a doua, avea ușa deschisă.

În precizările sale, „Aceasta este o imagine perfectă pentru a vedea diferența dintre a ține ușa dormitorului deschisă sau închisă în caz de incendiu. Sfatul ei a evidențiat importanța închiderii ușii pentru a reduce răspândirea fumului și a focului, oferind copiilor o șansă mai mare de supraviețuire într-o situație de urgență”, a explicat medicul pediatru.

Astfel, specialiștii subliniază că această practică poate face diferența între viață și moarte în cazul unui incendiu, oferind timpul crucial pentru evacuarea în siguranță a membrilor familiei și reducând expunerea la fumul toxic, potrivit The Sun.

 Ce se întâmplă în atmosferă atunci când ai ușile camerelor închise?

Expertul în siguranță, Dr. Ness, a reiterat importanța vitală a închiderii ușilor dormitoarelor în caz de incendiu, evidențiind diferențele majore dintre camerele cu ușa închisă și cele cu ușa deschisă.

Arătând spre cele două dormitoare cu diferențe semnificative, ea a pus întrebarea retorică: „În care cameră ai prefera să te afli tu și în care cameră ai prefera să fie copiii tăi dacă ai avea ghinionul să te confrunți cu un incendiu în casă?”, și-a întrebat ea urmăritorii de pe rețelele sociale.

În plus într-un alt videoclip, expertul explică motivul științific pentru care închiderea ușii dormitorului face o diferență atât de mare în caz de incendiu. Astfel, dr. Ness subliniază că această practică simplă poate reduce expunerea la monoxid de carbon și la fumul toxic generat în timpul incendiilor, oferind o șansă mai mare pentru supraviețuirea membrilor familiei.

Aşadar, „Menținerea ușilor închise scade cantitatea de monoxid de carbon care intră în dormitoare în caz de incendiu. De asemenea, scade căldura din cameră, crește cantitatea de oxigen, ceea ce mărește șansa de supraviețuire și timpul pe care îl ai până la salvare”, a explicat ea.

Expertul în siguranță sfătuiește părinții și responsabilii de case să implementeze acest obicei simplu, numindu-l un gest eficient și ușor de realizat, care poate face diferența în situații critice.

Aşadar, închiderea ușii dormitorului poate oferi o barieră de protecție împotriva efectelor nocive ale fumului și ale monoxidului de carbon, asigurând un mediu mai sigur pentru membrii familiei în timpul unui incendiu.

Sursa – playtech.ro