De ce este important sa apelezi la experti contabili pentru dezvoltarea planurilor tale de afaceri?

Rolul expertilor contabili in afaceri este suficient de valoros daca intelegi importanta acestora si modul in care te vor ajuta. Acestia contribuie la stabilitatea si progresul general al societatii tale, indiferent de domeniul de activitate.

Scopul contabilitatii este de a-i ajuta pe manageri si proprietarii unei firme sa ia decizii financiare importante. Pe de alta parte, scopul contabilitatii financiare este de a furniza informatii financiare importante despre compania ta.

Iar pentru majoritatea proprietarilor de afaceri mici, contabilitatea este asigurata de experti contabili dedicati activtatii tale manageriale. Contabilii se ocupa de mai mult decat de depunerile fiscale.

Acestia iti pot oferi o evaluare cuprinzatoare a finantelor si pot crea o prognoza periodica, pe tot parcursul anului, pentru a-ti mentine afacerea intr-o starea sanatoasa si prospera.

De ce sa apelezi la experti contabili?

In randurile care urmeaza iti sunt prezentate principalele 3 avantaje pentru care merita sa colaborezi cu experti contabili.

  1. Iti gestioneaza deducerile fiscale

In timpul oricarui sezon fiscal, majoritatea proprietarilor de afaceri se gandesc cu constiinciozitate la modul in care isi pot maximiza deducerile. In anumite cazuri, totusi, este prea tarziu. Pana la sfarsitul anului nu reusesti intotdeauna sa creezi un impact important in privinta acestor deduceri.

De aceea, un expert contabil te poate sprijini prin identificarea cu usurinta a acestor deduceri potentiale pe tot parcursul anului si te va sfatui in legatura cu cele mai importante decizii strategice pentru a-ti organiza deducerile de la sfarsitul anului. Anumiti proprietari de afaceri uita sa urmareasca si sa tina cont de elemente precum: amortizarea, diurnele si cheltuielile pentru utilitati.

  1. Evita impactul negativ al controalelor judiciare sau financiare

Un alt avantaj al angajarii unor contabili experti este ca acestia te pot ajuta sa eviti un audit, inainte ca problemele sa apara. Desi majoritate oamenilor cred ca un contabil te poate ajuta pentru remedierea unor probleme doar dupa ce acestea au avut loc, trebuie sa stii ca o audiere poate fi usor de evitat daca accepti indrumarea si sfaturile unui contabil pe tot parcursul anului.

Exista multe explicatii cu privire la motivul pentru care o afacere este audiata. De la greselile realizate in cazul formularelor fiscale, pana la cheltuielile sau amortizarile excesive. O echipa de contabili experti actioneaza, impreuna cu tine, ca un partener pe termen lung, investind de ambele parti in afacerea ta si in stabilitatea fiscala a acesteia.

  1. Economisesti timp si energie

Majoritatea antreprenorilor considera ca un buget restrans inseamna ca nu vor putea sa isi permita sa angajeze un contabil. Dar daca te gandesti la cat timp si efort consumi in incercarea de a iti gestiona singur finantele, beneficiile colaborarii cu un expert contabil depasesc, cu siguranta, costurile.

In concluzie, ca antreprenor trebuie sa iti concentrezi atentia pe functionarea afacerii tale. Investind in colaborarea cu un contabil profesionist si angajandu-l ca si consilier de afaceri, cu siguranta iti vei putea atinge obiectivele de business. Mai multe informatii aici.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata