Deutsche Telekom investeşte în platforma de plăţi blockchain Celo

98

Marţi 20 aprilie, Grupul german de telecomunicaţii Deutsche Telekom a anunţat că a investit în Celo, o platformă de plăţi blockchain care permite accesul telefoanelor mobile la proiecte de finanţe descentralizate astfel încât utilizatorii pot ocoli firmele financiare tradiţionale, informează Reuters.

Avănd sediul la San Francisco, în prezent, platforma de plăţi blockchain Celo este utilizată în peste 100 de ţări şi permite utilizatorilor să trimită şi să primească bani sub forma tokenurilor sale către telefoanele mobile. Tokenurile Celo au o capitalizare de piaţă de aproximativ 800 milioane de dolari, faţă de bitcoin care are o capitalizare de piaţă de 1.000 de miliarde de dolari.

Însă, Deutsche Telekom nu a dezvăluit la cât se ridică investiţia sa în Celo dar a precizat că a cumpărat şi o cantitate neprecizată de token digital utilizată pe această platformă. Investiţia Deutsche Telekom în Celo vine după ce o serie de firme importante, precum Tesla Inc, au decis să păstreze criptomonede în seifurile lor.

În previziunile sale, Andreas Dittrich, „Nu avem nicio idee unde va fi Celo în următorii cinci-zece ani dar cred că suntem conştienţi că nu va dispărea”, a spus directorul centrului pentru soluţii blockchain de la T-Systems MMS, o divizie din cadrul Deutsche Telekom.

Decizia celor de la Deutsche Telekom de a achiziţiona tokenuri Celo vine după ce firme precum Tesla şi MicroStrategy Inc au investit miliarde de dolari în bitcoin. Cu toate acestea, unii directori de companii financiare şi experţi contabili evită să includă în bilanţurile lor monede digitale care sunt considerate active volatile.

Deutsche Telekom a subliniat că orice fluctuaţie a valorii tokenurilor sale Celo nu va avea un impact semnificativ asupra rezultatelor companiei, ţinând cont de mărimea investiţiei.

Din punct de vedere economico-financiar, proiectele de finanţare descentralizate (DeFi) combină serviciile bancare tradiţionale cu tehnologia astfel încât utilizatorii pot ocoli firmele financiare tradiţionale atunci când se împrumută, acordă credite sau tranzacţionează între ei. Acest sector, care este în mare parte nereglementat, a explodat în perioada pandemiei de COVID-19 în condiţiile în care valoarea criptomonedelor de pe astfel de platforme a crescut de peste trei ori într-un an, ajungând la aproximativ 60 de miliarde de dolari.

În prezent, Telekom România este prezentă pe piaţa românească din anul 2014, după rebrandingul comun al Romtelecom şi Cosmote România. Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicaţii integrate.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner