De ce nu zâmbește niciodată Ion Țiriac?

2 min citire

Inrolare trafic.ro
La întrebarea, de ce unul dintre cei mai bogați români, Ion Țiriac, nu zâmbește niciodată, iar pentru a primii un răspuns credibil, americanii au analizat comportamentul omului de afaceri și au ajuns la o concluzie dură.

Astfel, în cadrul unui articol publicat de New York Times, jurnaliștii de peste ocean îi fac portretul fostului mare jucător de tenis român.

Pentru a-şi face o părere,  „Fotograful îl ruga pe Ion Ţiriac să zâmbească, dar nu zâmbește, pentru că are o imagine de protejat! Prietenii lui spun că nu i-au văzut niciodată dinții!

Dar Contele Dracula, așa cum este cunoscut în lumea tenisului domnul Țiriac, născut în Transilvania, își dorește să fie cooperant, așa că afișează o aliură ceva mai blândă. Înainte de a deveni un Svengali pentru Boris Becker, un manager de tenis multimilionar, un Donald Trump al capitalismului românesc, Ion a jucat la Wimbledon împotriva unor vedete precum Rod Laver și Stan Smith”, scriu cei de la New York Times.

Însă, jurnaliștii americani prezintă și viața nefardată dar şi mai puţin cunoscută a miliardarului român.

În altă ordine de idei, „Tatăl său a murit de o boală necruțătoare, pe când Ion Țiriac avea doar 11 ani, iar mama sa lucra într-o fabrică, pentru a întreține familia. A fost un copil campion la tenis de masă și jucător olimpic de hochei pe gheață în România, apoi s-a alăturat circuitului de tenis!

Înainte de a deveni om de afaceri, era cunoscut ca un tip excentric, care conducea motociclete, alerga după fotomodele și bea șampanie. A fost un jucător de tenis viclean, chiar dacă uneori nepoliticos, care și-a motivat compatriotul și partenerul de dublu, mai talentat și mai rebel, Ilie Năstase”, a scris New York Times, conform prosport.