De ce să pui bicarbonat de sodiu în găurile din curte sau grădină?

De Jurnalul Național Actuale Agricultură 196 citiri
7 min citire
 

În perioada de vară, ar trebui să ținem o cutie de bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta mirosurile, dar există atât de multe alte întrebuințări pentru el, chiar și în grădină. De la curățarea uneltelor până la acționarea ca fungicid, bicarbonatul de sodiu este prietenul oricărui grădinar. Așa că îți propunem să aflii de ce să pui bicarbonat de sodiu în găurile din curte sau grădină.

Experții recomandă să folosim bicarbonat de sodiu pentru plante

Bicarbonatul de sodiu în grădină poate fi folosit în multe moduri diferite. Mulți dintre noi se gândesc la bicarbonatul de sodiu împreună cu diverse tehnici de curățare ecologică în interior. Are atât de multe utilizări în casă, încât este logic că va funcționa și în exterior.

Oricine are copii a văzut probabil că în clasele de științe se folosește acest banal ingredient. Termenul științific pentru acesta este bicarbonat de sodiu. Acest produs are proprietăți chimice specifice care îl fac un instrument util și în grădină.

Bicarbonatul de sodiu se pretează la aproape orice

Dacă ești o gospodină căreia îi place să folosească trucuri de bucătărie, probabil că aveți o cutie de bicarbonat de sodiu în spatele frigiderului pentru a absorbi mirosurile și pentru a menține frigiderul mirosind bine. Nu numai că reduce mirosurile nedorite, dar este util și ca agent de curățare.

Proprietățile bicarbonatului de sodiu se pretează la multe utilizări în casă. Este suficient să te uiți pe internet și să întrebi la ce este bun bicarbonatul de sodiu pentru a găsi tot felul de moduri:

Bicarbonatul de sodiu deodorizează și absoarbe mirosurile.
Acționează ca un detergent natural.
Mulți oameni folosesc bicarbonatul de sodiu din motive de sănătate.
Este adesea folosit pentru igiena și îngrijirea personală.
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca stingător de incendii.
Folosiți bicarbonat de sodiu pentru a înmuia fructele și legumele.

Dar, când vine vorba de grădină, experții recomandă să folosim acest ingredient şi de ce să pui bicarbonat de sodiu în găurile din curte sau grădină.

 

Majoritatea dintre noi știm că bicarbonatul de sodiu este un ingredient netoxic, mai ales pentru oameni și nici pentru animale. Dar, dacă pui bicarbonat de sodiu în găurile din curte sau grădină, te va ajuta să scapi de furnicile care se adună pe perioada verii și care îți pot distruge plantele tale. În afară de asta, mai există și alte moduri inteligente de a folosi bicarbonatul de sodiu în grădină.

Moduri inteligente de a folosi bicarbonatul de sodiu în grădină, astfel;

Tratarea ciupercilor și a altor boli
Ca agent de curățare natural pentru exterior
Dezodorizarea uneltelor de grădină
Pentru a face produse de distrugere a buruienilor
Testarea solului pentru determinarea pH-ului
Repelenți pentru insecte
Revigorarea plantelor și a florilor
Tratarea arsurilor solare

Fiecare dintre aceste tehnici poate fi folosită în mai multe moduri. Se crede că compușii din bicarbonatul de sodiu au capacitatea de a preveni apariția sporilor fungici pe trandafiri. Cu toate acestea, este posibil ca bicarbonatul de sodiu să nu ucidă sporii în sine.

Pentru a folosi bicarbonatul de sodiu pentru plante ca fungicid, amestecați 4 lingurițe de bicarbonat de sodiu cu un galon de apă. Bicarbonatul de sodiu diminuează efectele bolilor fungice la plantele ornamentale și legumicole comune. Folosiți amestecul pe trandafiri, pentru ciuperca petelor negre, și, de asemenea, pe struguri și viță de vie atunci când încep să apară primele fructe.

Utilizarea bicarbonatului de sodiu ca agent de curățare a grădinii

Bicarbonatul de sodiu a fost folosit de mult timp în scopuri generale de curățare. Acesta absoarbe mirosurile și poate fi folosit singur sau împreună cu alte produse ca agent de curățare în grădină și în afara casei. Bicarbonatul de sodiu este ușor alcalin, ceea ce poate face ca murdăria și grăsimea să se dizolve cu ușurință în apă, astfel încât să le puteți îndepărta eficient.

Bicarbonat de sodiu poate împrospăta pubelele de reciclare din grădină

Folosesc pubele mari de reciclare pentru grădină pentru a ține deșeurile din grădină pentru ziua în care ne ridicăm gunoiul. Orașul le colectează și le transformă în mulci. Pubelele pot deveni destul de urât mirositoare după o săptămână, mai ales dacă buruienile care sunt puse în pubele sunt umede. Un strat gros de bicarbonat de sodiu pe fundul pubelelor ajută foarte mult la eliminarea mirosurilor din pubelele de grădină și din pubelele mele de gunoi obișnuite.

Repelenți pentru insecte din bicarbonat de sodiu

Metodele naturale de combatere a dăunătorilor sunt mult mai puțin costisitoare decât achiziționarea de pesticide și sunt mult mai sigure pentru grădina și animalele sălbatice. Multor dăunători din grădină nu le place mirosul și gustul bicarbonatului de sodiu și îl vor evita. Acest lucru înseamnă că îl putem folosi pentru a descuraja dăunătorii din grădină.

 

Furnicile, peștișorii de argint și gândacii de cocoș sunt doar câteva dintre insectele cărora nu le place bicarbonatul de sodiu. Presară bicarbonat de sodiu pe solul din grădina ta. Insectele cărora nu le place și vor sta la distanță.

Ucideți melcii punându-l chiar pe insecte. Aveți grijă să nu-l puneți pe plante. Dacă aveți mușuroaie de furnici în curte, umeziți-le cu apă și apoi presărați aproximativ 2 căni de bicarbonat de sodiu deasupra mușuroiului. Așteptați o jumătate de oră sau cam așa ceva și turnați și o cană de oțet pe movilă. Această combinație va ucide majoritatea furnicilor.

Pe lângă utilizările în casă, după cum vezi, bicarbonatul de sodiu te poate ajuta și în grădină în nenumărate feluri. Tot ce ai de făcut este să ții cont de aceste sfaturi și nu vei mai avea probleme în grădină.

Sursa – playtech.ro