Din ce motive plang bebelusii?

0 271

Din ce motiv plâng bebelușii? Experții sunt de părere că există de fiecare dată un motiv pentru care nou-născuții plâng. Aceasta este prima modalitate de comunicare cu cei din jurul lor și de fiecare dată ne transmit câte ceva. Chit că le este foame sau au nevoia de a fi schimbați sau își doresc să simtă mirosul mamei.

Înainte de orice, părinții trebuie să conștientizeze faptul că plânsul este unica modalitate de comunicare a nou-născuților cu cei din jur, după spusele medicului Otilia Țigănaș.

„Copilul plânge fiindcă, la început, plânsul este singurul mod în care interacţionează cu lumea înconjurătoare. Este modul în care se face remarcat. Cum altfel, decât plângând, s-ar putea el manifesta? Un bebeluş normal, sănătos, plânge dintr-o mie de motive – altele decât că «are colici», sau că «laptele tău nu-i bun, nu-i gustos, nu-i destul»”, afirmă Otilia Ţigănaş.

1. Bebelușii plâng pentru că le este foame

Foamea este primul lucru pe care trebuie să îl aveți în minte atunci când copilul plânge. Când își doresc să mănânce, bebelușii au un plâns mai ascuțit, ce crește și scade în intensitate, și are un fel de ritmicitate. De asemenea, cei mici își mișcă buzele ca și cum ar suge sau își bagă un degețel sau toată mănuța în gură.

2. Bebelușii plâng pentru că au scutecul plin

Unii copii transmit imediat părinților că au nevoie să fie schimbați de scutec. Alții pot tolera un scutec murdar pentru mai mult timp. În orice caz, este ușor de ghicit dacă aceea este problema și la fel de ușoară este și rezolvarea.

3. Bebelușii plâng atunci când le este prea cald sau prea frig

Cu siguranță nu știi niciodată când unui bebeluș îi este prea cald sau prea frig. Dar, cum aflăm ce este mai bine pentru copilul nostru? Este ușor. În primele luni de viață, bebelușul are mereu nevoie de un obiect vestimentar în plus. Dacă tu stai în maieu, ei bine cel mic va avea nevoie de un maieu și încă o bluziță. Dacă tu ai nevoie de o bluză, cel mic va avea nevoie de o vestuță în plus, etc.

4. Bebelușii plâng atunci când vor să fie luați în brațe

Copiii au în mod cert nevoie de afecțiune. Le place să vadă fețele părinților lor, să le asculte vocile și bătăile inimii și chiar să le simtă mirosul, mai ales pe cel al mamei. După ce au mâncat și au fost schimbați, foarte mulți bebeluși își doresc să fie ținuți în brațe.

5. Bebelușii plâng atunci când nu se simt în regulă

Dacă toate nevoile de mai sus sunt satisfăcute, iar copilul tot plânge, atunci este posibil să fie bolnav. Febra este prima care trebuie verificată.

6. Bebelușii plâng atunci când sunt obosiți

Unii bebeluși obosesc foarte mult de-a lungul zilei atunci când sunt foarte activi și jucăuși, motiv pentru care, atunci când se apropie ora de somn, devin foarte irascibili sau mai mult, nu mai pot dormi. Așa că nu te mira că în loc să doarmă ca un prunc, va avea crize de plâns sau poate chiar va adormi în suspine.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x