E-Distribuţie: mai multe cartiere din Bucureşti au rămas fără curent

0

Vineri, în jurul orei 13:00, în urma unui incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice,  alimentarea cu energie electrică a staţiilor adiacente care deservesc zona de vest şi centrală a municipiului Bucureşti şi zone limitrofe din judeţele Ilfov şi Giurgiu a fost întreruptă au anunţat reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia.

Momenten, alimentarea cu electricitate a fost reluată pentru cea mai mare parte a consumatorilor.

“Un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice în jurul orei 13:00, nu în instalaţiile E-Distribuţie Muntenia, a cauzat astăzi (vineri, n.r.) o întrerupere în alimentarea cu energie electrică a staţiilor adiacente, care alimentează zona de vest şi centrală a municipiului Bucureşti şi zone limitrofe din judeţele Ilfov şi Giurgiu. În prezent, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru cea mai mare parte a consumatorilor. Regretăm disconfortul produs clienţilor”, susţin reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia.

În urma acestui incident, mai multe cartiere din Bucureşti, printre care Drumul Taberei, Militari, Giuleşti, Rahova, Bucureştii Noi, Victoriei şi Aviatorilor, au rămas fără curent electric şi tot ce implică lipsa acestuia.

Transportul public a avut şi el de suferit, tramvaie ale liniilor 8, 25, 35, 11 şi 44 rămânând blocate temporar în urma lipsei alimentării cu energie electrică.

Circulaţia metroului nu a fost întreruptă, însă sistemul de iluminat din unele staţii de metrou a fost afectat, transmite Metrorex.

“Începând cu ora 12:51, din cauza unei avarii în sistemul furnizorului de alimentare cu energie electrică, pe Magistralele 1, 3 şi 4, în 5 staţii de metrou a fost afectat iluminatul normal. Pe durata avariei, în staţiile Metrorex intră automat iluminatul de siguranţă. Pentru siguranţa călătorilor aflaţi la metrou, intrarea şi ieşirea trenurilor din staţie se face cu deosebită atenţie şi se staţionează mai mult timp la peron pentru ca urcarea şi coborârea călătorilor să se efectueze în siguranţă. Precizăm că circulaţia trenurilor nu a fost afectată, iar călătorii sunt permanent informaţi prin sistemul de sonorizare de la peronul staţiilor despre această situaţie. De asemenea, au existat 3 cazuri de călători blocaţi în lift din cauza avariei de energie electrică, iar echipele de intervenţie ale Metrorex au intervenit cu promptitudine pentru eliberarea acestora. În cazul în care avaria de energie electrică va fi de lungă durată este posibil să fie afectat sistemul de iluminat de siguranţă, situaţie în care se va limita accesul călătorilor în staţii, iar circulaţia trenurilor va fi afectată”, se menţionează în comunicatul remis de Metrorex.

A fost afectetă şi alimentarea cu apă în mai multe zone din capitală, după ce mai multe staţii ale Apa Nova au rămas fără energie electrică, se arată într-un comunicat al companiei.

“Echipele operaţionale Apa Nova au intervenit de urgenţă astăzi în jurul orei 12:50, după ce Staţia de Potabilizare Roşu, dar şi mai multe staţii de pompare şi repompare ale Apa Nova din sectorul 6 au rămas fără energie electrică din cauza unei căderi de tensiune apărute la Staţia 110 KV ENEL. Ca urmare a lipsei de alimentare cu energie, staţiile de pompare au fost oprite parţial sau integral în sectorul 6, dar au fost afectate şi zone din sectoarele 1, 2 şi 5, pentru aproximativ 30 minute. (…) În jurul orei 13:15, furnizorul de electricitate a reluat serviciul de distribuţie a energiei, iar sistemul de pompare si distribuţie a fost repornit. Urmare a acestei căderi de tensiune şi a şocului hidraulic există posibilitatea ca pentru o scurtă perioadă de timp apa să-şi piardă din limpezime (apa tulbure), în special în zone din sectorul 6”, se menţionează în comunicatul Apa Nova.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata