Economia românească va fi evaluată virtual de o delegatie a FMI

75

În perioada 10 – 28 mai, o echipă a Fondului Monetar Internaţional, condusă de şeful misiunii FMI pentru România, Jan Kees Martijn, va vizita în mod virtual Bucureştiul, în perioada 10 – 28 mai, pentru analiza anuală a economiei româneşti, cunoscută sub denumirea de Consultare pe Articolul IV.

„Echipa FMI va discuta cu autorităţile române despre politicile şi evoluţiile economice. Vor fi realizate întâlniri virtuale cu oficiali de la Ministerul Finanţelor, Banca Naţională a României, alte agenţii guvernamentale, precum şi cu reprezentanţi din mediul de afaceri şi ONG-uri”, informează un comunicat al instituţiei financiare remis AGERPRES.

În contextul acestor consultări econimice, la sfârşitul vizitei virtuale, reprezentanţii FMI vor prezenta concluziile vizitei.

În prezent, Jan Kees Martijn este şef de misiune pentru România şi Serbia, şef al diviziei sud-est a departamentului european şi până de curând a fost şeful misiunii pentru Albania, este de asememea, de orogone olandez, iar înainte de a se alătura FMI, Jan Kees Martijn a fost profesor de economie internaţională la Universitatea din Amsterdam şi deţine un doctorat în economie.

În momentul de faţă, România nu are în derulare, un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional, însă instituţia financiară evaluează anual evoluţia economiei româneşti, în baza consultărilor pe Articolul IV.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata