Elon Musk a fost dat în judecată de acționarii Twitter.

Elon Musk, directorul general al companiei de automobile electrice Tesla, a fost dat în judecată de acțiunarii Twitter, nemulțumiți că miliardarul nu a spus că a investit în platforma socială până pe 24 martie, așa cum prevede legea americană.

Elon Musk a fost dat în judecată de acționarii Twitter!

Astfel, într-o propunere de acțiune colectivă depusă la Tribunalul Federal din Manhattan, acționarii Twitter au precizat că Elon Musk a făcut „declarații și omisiuni false și înșelătoare din punct de vedere material”, pentru că nu a dezvăluit că a investit în Twitter până pe 24 martie, așa cum prevede legea federală.

Aceștia sunt de părere că întârzierea dezvăluirii i-a permis lui Elon Musk să cumpere multe acțiuni Twitter la prețuri mici pentru a le vinde apoi la prețuri „deflatate în mod artificial”. Acțiunea în instanță vizează daune compensatorii și punitive nespecificate.

De asemenea, acțiunile Twitter au crescut cu 27 de procente pe 4 aprilie, de la 39,31 dolari americani la 49,97 dolari americani, după ce Elon Musk și-a dezvăluit investiția sa, conform The Telegraph.

Precizăm faptul că Elon Musk s-a alăturat Consiliului de Administrație al Twitter, la o zi după ce s-a aflat că a devenit cel mai mare acționar individual al companiei respective.

Elon Musk a intrat în Consiliul de Administrație al Twitter

Twitter a declarat marți, într-un document, că are de gând să îl numească pe directorul general al Tesla și SpaceX în Consiliul său de Administrație pentru un mandat care se va încheia în 2024, transmite CNN.

Conform acordului, Elon Musk a fost de acord să nu achiziționeze mai mult de 14,9% din acțiunile companiei cât timp rămâne în consiliu.

„Sunt încântat să vă anunț că îl numim pe Elon Musk în consiliul nostru de administrație!” a anunțat, marți, directorul general al Twitter, Parag Agrawal.

„Din discuțiile purtate cu Elon în ultimele săptămâni, e clar că va aduce o mare valoare în consiliul nostru”, a declarat acesta.

Agrawal a spus că Elon Musk este atât un „adept pasionat”, cât și un „critic intens” al companiei și că el crede că prezența lui Musk în Consiliul de Administrație va adăuga valoare pe termen lung.

Elon Musk intră în Consiliul de Administrație al Twitter

Directorul general al Tesla a scris pe Twitter că așteaptă „cu nerăbdare să lucreze cu Parag și Consiliul de Administrație al Twitter pentru a aduce îmbunătățiri semnificative la Twitter în următoarele luni”.

În plus, nu este foarte clar ce îmbunătățiri vrea să facă Elon Musk. În ultimele săptămâni, omul de afaceri a sugerat pe Twitter că platforma nu permite o exprimare suficient de liberă și a precizat că ar trebui să își facă un algoritm „open source”.

Mai mult decât atât, luni seară, acesta și-a chestionat adepții dacă doresc mai multă editare. După ce au urcat luni cu peste 27% la aflarea veștii despre achiziționarea acțiunilor de către Musk, acțiunile Twitter au mai câștigat încă 5% marți dimineață.

Twitter, o parte importantă a brandului lui Musk

Elon Musk a folosit Twitter pentru a intra în contact cu mulțimea de fani și pentru a-și exprima opiniile cu privire la orice, de la prețul acțiunilor Tesla până la evenimentele curente.

Elon Musk are o experiență solidă în conducerea companiilor de tehnologie, iar cu peste 80 de milioane de urmăritori reprezintă o garanție că nu își va înființa propria platformă, transmite Reuters.

Aşadar, directorul general Tesla a acumulat o participaţie de 9,2% la platforma de socializare Twitter. Dezvăluirea a provocat imediat creşterea preţului acţiunilor Twitter. Anterior, Musk scrisese pe Twitter că a luat în considerare crearea unei platforme alternative.

Sursa: capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata