Elon Musk vrea să transforme compania într-una publică

Elon Musk, fondatorul Tesla și Space X, îşi doreşte să transforme Twitter în companie publică. Din acest considerent, acesta le-a spus investitorilor că își vor putea primi banii înapoi în termen de doi ani printr-o ofertă publică de acțiuni.

Elon Musk are planuri mari cu Twitter. Vrea să transforme compania într-una publică

Astfel, cel mai bogat om al lumii le-a spus investitorilor de la care speră să obțină suma de 44 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Twitter că își vor putea recupera banii în termen de doi ani printr-o oferă publică de acțiuni, au precizat surse care au preferat să rămână sub protecția anonimatului.

De regulă, firmele de private equality au nevoie de cinci ani de restructurare pentru a readuce o companie pe piața bursieră, dar Elon Musk  crede într-o reformă rapidă, de numai trei ani.

De când a debutat pe piaţa de capital în anul 2013, Twitter a avut profit numai în 2018 şi 2019, iar ritmul de creştere al societăţii nu s-a încadrat în estimări în ultimele două trimestre. Acţiunile Twitter s-au apreciat cu numai 17,3% în ultimii nouă ani, notează The Wall Street Journal.

Conducerea Twitter este de acord cu oferta lui Elon Musk

De curând, conducerea Twitter a anunțat că este de acord cu oferta celui mai bogat om din lume. Elon Musk trebuie să scoată din buzunar suma de 44 miliarde de dolari, în timp o singură acţiune Twitter costă 54,2 dolari.

De asemenea, presa internațională spune că termenul de trei ani în care Elon Musk speră să reformeze compania este destul de optimist, aducând în prim plan faptul că cel mai bogat om al planetei a anunțat de mai multe ori o serie de deadline-uri pentru Tesla, dar nu a reușit să se încadreze în ele.

Listarea pe bursă oferă oportunitatea de a atrage capital, dar implică, de asemenea, obligaţia de a publica rapoartele financiare către acţionari şi public, presiunile trimestriale reducând astfel marja de manevră a executivilor.

În anul 2018, Musk a transmis că ia în considerare o potenţială delistare a Tesla, remarcând că, în calitate de companie publică, Tesla se confruntă cu „fluctuaţii severe” ale preţului acţiunii şi măsuri care afectează obiectivele pe termen lung ale producătorului de maşini electrice. În mai puţin de trei săptămâni, Musk a afirmat că Tesla va rămâne listată, în urma feedback-ului oferit de acţionari.

Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de 8,5 miliarde de dolari înainte de preluarea Twitter

Elon Musk a spus într-un tweet că “nu mai sunt planificate alte vânzări TSLA după ziua de astăzi”. Acesta a vândut aproximativ 9,6 milioane de acțiuni în această săptămână, conform declarațiilor sale, ceea ce echivalează cu 5,6% din participația sa la companie.

Nu este însă clar dacă toate vânzările recente de acțiuni Tesla ale lui Musk au fost raportate, iar Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Sursa: capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata