Esteto.ro – Un nou marketplace pe piata din Romania

0

Esteto.ro, magazinul online cu produse beauty fondat de catre Octaviansi Elena Jomirin 2013, devine marketplace incepand cu luna martie a acestui an, in urma unei investitii totale de 50.000 de euro. In marketplace se vor gasi atat produse din categorii dedicate in primul rand femeilor (fashion, beauty, kids, home & deco), cat si produse din cele mai variate nise, cum ar fi papetarie, carti, consumabile medicale, consumabile saloane s.a.

Esteto.ro – 5 ani de business si 1,5 milioane de euro cifra de afaceri in 2017

Dupa 5 ani de la infiintarea Esteto.ro (fostul allbeauty), 100.000 de comenzi online, 200.000 de produse vandute si tranzactii totale in valoare de peste 3 milioane de euro, Esteto.ro se indreapta spre o noua directie de business, transformandu-se intr-un canal de vanzare de tip marketplace.

Investitia, provenita din fonduri proprii, a fost alocata pentru dezvoltarea platformei si a magazinului online, precum si pentru dezvoltarea infrastructurii necesare unui astfel de canal online.

Dupa o experienta de peste 7 ani in e-commerce, perioadain care am generat peste 1 milion de tranzactii online – atat prin afiliere, pentru alte branduri si magazine online din Romania, cat si direct pentru Esteto.ro –, am decis sa facem urmatorul pas si sa ne aliniem si cerintelor pietei. Romaniiisi doresc sa cumpere produse cat mai diverse – toate dintr-un singur loc, la preturi competitive si fara batai de cap. Marketplace-ul nostru este un raspuns la aceasta nevoie”, a declarat Octavian Jomir, antreprenor si co-fondator Esteto.ro.

           Ce inseamna trecerea Esteto.ro la modelul de tip marketplace

Odata cu trecerea la marketplace, Esteto.ro devine o interfata dintre magazinul partener si clientul final.

Pentru magazinele partenere care isi listeaza produsele in marketplace, exista o serie de beneficii, printre care:

  • integrarea rapida, cu minime cunostinte tehnice, a produselor partenerilor;
  • riscuri zero si posibilitatea de testare a marketplace-ului prin eliminarea oricarei taxe de set-up sau de administrare cont;
  • comisionarea doar pentru comenzile finalizate(comision zeropentru comenzi anulate sau returnate);
  • grila de comisionare avantajoasasi competitiva (comision zero pentru procesarea platilor cu cardul);
  • politica de livrare stabilita exclusiv de catre magazinul partener (curier la alegere, costuri flexibile);
  • suport dedicat din partea echipei Esteto – telefonic, pe e-mail sau prin mesageria interna.

Trecerea la modelul de vanzare tip marketplace inseamnasi o serie de provocari, bineinteles – in primul rand, de ordin tehnic, dar si din perspectiva relatiei cu magazinele partenere si cu clientul final. Ne-am propusinsa ca, pana la finalul anului 2018, sa validam noua directie a business-ului nostru, sa atragem cat mai multe magazine partenere si sa generam cat mai multe vanzari online”, a completat Octavian Jomir.

Sursa: News 24 Romania.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata