Euronext a oprit tranzacţiile pentru toate produsele din cauza unei probleme tehnice

11

Din cauza unei probleme tehnice care afectează activitatea burselor din Amsterdam, Bruxelles, Lisabona şi Paris, operatorul bursier pan-european Euronext a anunţat luni, că a decis să întrerupă tranzacţiile pentru toate produsele sale din această cauză, transmite Reuters.

Din cauza aceastei probleme tehnice au afectat tranzacţiile cu acţiuni, produse derivate şi materii prime în întreaga Europă.

„Nimeni nu poate efectua tranzacţii la acest moment, totul este în aşteptare”, a declarat Mikael Jacoby, responsabil pentru vânzarea de acţiuni în Europa continentală la Oddo Securities în Paris.

În acest context în care problema tehnică cu care se confruntă Euronext vine după una similară care a avut loc la începutul lunii la Tokyo Stock Exchange, care a paralizat pieţele bursiere din Japonia, în ceea ce a fost cea mai gravă problemă cu care s-a confruntat vreodată cea de a treia mare piaţă bursieră a lumii.

„Lucrăm la rezolvarea acestei probleme şi vom furniza noi informaţii în cel mai scurt timp posibil cu privire la momentul preconizat al pre-deschiderii şi reluării tranzacţiilor”, a informat Euronext.

Din punct de vedere bursier, înainte de oprire, indicele CAC40 al bursei de la Paris înregistra o creştere de 0,8%, până la valoare de 4.976,15 puncte, în timp ce indicii bursieri DAX şi FTSE 100 ai burselor de la Frankfurt şi Londra au înregistrat scăderi în ultimele 30 de minute.

La începutul acestei luni, grupul Euronext NV a ajuns la un acord privind preluarea Borsa Italiana, operatorul bursei de la Milano, pentru 4,325 miliarde de euro, o tranzacţie care va crea cea mai mare platformă bursieră din Europa.

Odată cu preluarea Borsa Italiana, Euronext va controla aproape un sfert din totalul tranzacţiilor cu acţiuni din Europa şi de asemenea 28 din primele 50 de companii din indicele Euro Stoxx 50 vor fi listate pe pieţele sale.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata