Există singura țară din lume cu doar un locuitor, aceasta are mărimea a două terenuri de tenis și se află în Europa

De Jurnalul Național Actuale Politică Turism 106 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

În prezent, Sealand este cunoscută oficial ca Principatul Sealand, este cea mai mică țară din lume, situată la aproximativ 12 kilometri de coasta Suffolk din Marea Nordului. Această micronațiune fascinantă se află pe o platformă marină abandonată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cunoscută sub numele de Fortul Roughs. Cu o istorie tumultuoasă și un statut controversat, Sealand atrage atenția prin unicitatea sa.

Sealand, cea mai mică țară din lume

Sealand sau Principatul Sealand este o monarhie cu propria monedă, mărci poștale, constituție și imn național. Statul are mărimea a două terenuri de tenis și nu este recunoscut de niciun stat membru ONU. Națiunea și-a declarat independența față de Marea Britanie în anul 1967. În prezent, are un singur locuitor permanent. „Familia regală”, în frunte cu șeful statului, prințul Michael, locuiește în Anglia.

Istoria Sealandului

Fortul Roughs a fost construit în anul 1942 de către armata britanică, pentru a apăra coasta de invazia germană. După război, platforma a fost abandonată, dar în 1967, maiorul Paddy Roy Bates a ocupat fortul și a declarat independența față de Regatul Unit, autoproclamându-se prinț al noului Principat de Sealand. De-a lungul anilor, Sealand a fost scena mai multor incidente internaționale, inclusiv tentative de preluare și chiar un scurt război.

Statutul juridic și suveranitatea

Sealand nu este recunoscută oficial ca stat de nicio națiune suverană, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe conducătorii săi să emită pașapoarte, monede și timbre proprii. În 1968, o instanță britanică a decis că fortul se află în afara apelor teritoriale britanice, ceea ce a fost interpretat de către Bates ca o confirmare a suveranității Sealandului. Deși niciun stat nu a recunoscut oficial Sealand, aceasta continuă să-și mențină pretențiile de independență.

Viața pe Sealand

Unul dintre aspectele cele mai remarcabile ale Sealandului este populația sa. De-a lungul anilor, populația Sealandului a variat, dar în prezent, aceasta are un singur locuitor permanent, Michael Bates, fiul lui Roy Bates, care administrează și menține fortul. Michael Bates continuă să susțină suveranitatea Sealandului și se ocupă de afacerile sale zilnice, inclusiv menținerea infrastructurii și promovarea principatului.

Economia și cultura

Economia Sealandului este limitată, bazându-se în mare parte pe vânzarea de titluri nobiliare, pașapoarte și suveniruri online. Sealand a încercat, de asemenea, să se implice în afaceri mai controversate, precum hosting-ul de servere offshore pentru a profita de reglementările privind confidențialitatea datelor. Cu toate acestea, aceste încercări nu au avut întotdeauna succes.

Cultura Sealandului este unică, reflectând spiritul independent al fondatorilor săi. Sealand organizează evenimente sportive și ceremonii proprii și a devenit un simbol al libertății și al rezistenței împotriva autorităților externe.

În prezent, Sealand se confruntă cu numeroase provocări, inclusiv dificultăți logistice și financiare. Menținerea infrastructurii pe o platformă marină veche și izolată este costisitoare și complicată. În plus, statutul juridic neclar și lipsa de recunoaștere internațională limitează capacitatea țării de a atrage investiții și de a stabili relații diplomatice.

Aşadar, Sealand rămâne una dintre cele mai fascinante țări din lume, cu o istorie bogată și un statut juridic controversat. Cu un singur locuitor permanent și o economie bazată pe suveniruri și servicii online, Sealand este un exemplu remarcabil de rezistență și inventivitate.

Sursa – playtech.ro