FCSB a primit acordul să joace în Ghencea

De Jurnalul Național Actuale Sport 169 citiri
10 min citire
 

„Pohta ce-am pohtit”. Gigi Becali este foarte aproape să-și împlinească visul, iar FCSB să joace pe stadionul din Ghencea. Ministrul Apărării Naționale și-a dat avizul în acest sens, dar juristul CSA Steaua consideră că lucrurile nu sunt clare. Omul de afaceri a intrat în direct la televiziune și i-a dat replica lui Florin Talpan.

Florin Talpan, replică dură după ce ministrul a avizat cererea FCSB privind meciul cu Dinamo

FCSB este tot mai aproape să joace în Ghencea. Echipa lui Gigi Becali a solicitat să dispute pe acest stadion duelul cu Dinamo, programat pe 22 iulie, în etapa a doua din SuperLiga României, iar administratorul arenei, clubul CSA Steaua, a cerut avizul ministrului Apărării Naționale. Angel Tîlvar a semnat favorabil, iar comandantul CSA, Ștefan Bichir, va trebui să răspundă pozitiv adresei formulate de FCSB. Vestea nu a fost deloc bine primită de Florin Talpan. Juristul CSA Steaua a făcut scandal pe Facebook.

În mesajul său, „Cererea depusă de FCSB de a juca meciul cu Dinamo pe stadionul Steaua este, de fapt, o cerere mascată a lui Becali, prin care se încearcă și se dorește câștigarea dosarului cu palmaresul și dosarului cu prejudiciu de 37 milioane de euro prin folosirea ilegală a mărcii Steaua, marcă aflată în patrimoniul Ministerului Apărării Naționale.

Încă o dată avocații lui Becali și chiar Becali nu mai știu la ce tertipuri să mai apeleze ca să câștige dosarele în instanță.

De fapt, pe ei nu îi interesează să joace neapărat în Ghencea, pe ei îi interesează furtul de identitate și vor să câștige dosarul cu palmaresul și dosarului cu prejudiciu. Vor să se folosească ilegal și abuziv de istoria noastră, de istoria clubului Steaua. Acesta este marele lor of.

Că nu au istorie, nu au performanțe, nu au nume, nu au marcă, nu au palmares, nu au identitate, nu au absolut nimic! Pentru că am demonstrat în instanță faptul că FCSB este un club care s-a născut prin furt de identitate, care și-a însușit ilegal numele și marca Steaua.

FCSB este un club care a ajuns în Liga 1 prin fraudă, cu ajutorul acoliților politici și nu numai! Regulamentul FRF prevede, printre altele, ca echipele din Liga 1 să dețină propriul stadion.

Cum poți să te lauzi cu o echipă de liga 1, cu vânzări de milioane de euro / jucător și să nu fii în stare să îți construiești propriul stadion, cu atât mai mult cu cât regulamentul FRF prevede clar acest lucru?

Vinzi de milioane de euro jucători,te lauzi cu performanțe care nu sunt ale tale, te lauzi cu istoria și palmaresul Stelei, dar de fapt nu este istoria ta, nu este identitatea ta, nimic nu este și nu a fost vreodată al tău!

Te lauzi că ești rege, dar de fapt ești doar un amărât care nu știi cum să mai găsești o portița de scăpare pentru a câștiga dosare pe care le-ai pierdut iremediabil.

În speță nu este vorba doar de a juca în Ghencea, în speță este vorba de a merge in fața instanței să spui: “Ne-am împăcat! Noi suntem Steaua, sunt o echipă împreună, suntem aceeași entitate!”

Nu domnule Becali!
FCSB datorează statului român peste 37 milioane de Euro și ii veți da până la ultimul cent! Avocații FCSB au recunoscut in fața instanței, în mai 2018 folosirea ilegală a numelui și a mărcii.

Cei care intervin politic în această speță ar face bine să își vadă de viața politică, de destinele acestei țări,de corupția care a sufocat Statul și să nu mai facă abuz de putere.

Să se ocupe de atrocitățile din Romania, de ororile care se întâmplă mai nou în azilele de bătrâni! Nu știam ca ministrul Apărării dintr-un stat NATO are astfel de preocupări și atribuții. Nu știam că ministrul Apărării poate da ordin ca un ‘dușman’ al clubului Steaua, societatea care ne fură zi de zi identitatea – un debitor, un rău platinic, un club care ne-a furat istoria, ne-a furat marca, ne-a furat numele și palmaresul – să joace în Ghencea!

Domnule ministru, FCSB se luptă în instanța pentru a anula și a șterge din istorie TOATE MĂRCILE din istoria Clubului Sportiv al Armatei STEAUA, din 1947 până în prezent. Vă asumați să primiți în casa Stelei chiar dușmanii care vor să distrugă definitiv clubul Steaua?

Oricine poate citi pe Google și poate afla care sunt responsabilitățile ministrului Apărării! În schimb, dacă tot se implică și ține cu FCSB și cu dușmanul clubului STEAUA, al nostru, al steliștilor, ii reamintesc domnului ministru faptul că FCSB a produs Armatei, deci Statului Român, un prejudiciu de 37 milioane de euro prin folosirea ilegală a mărcii STEAUA, marcă aflata în patrimoniul MApN.

37 milioane euro!!! Prejudiciu adus statului. Acești bani sunt banii care ar trebui să ajungă la cetățenii români, la azilele de bătrâni, la Bugetul Statului.
Domnul ministru ar face bine să se implice la fel de energic și cu aceeași ambiție și in recuperarea acestor bani pentru că sunt ai României, ai românilor! De unde până unde politicul face legea in România?

Tot ce am câștigat prin munca mea asiduă de peste 20 de ani se duce de râpă că așa dorește politicul care nu ține cont de lege, de bunele moravuri și de buna credința? Nu dați STEAUA pe mâna unor infractori care au jefuit și prejudiciat Statul român. Nu fiți părtaș, domnule ministru, la distrugerea definitivă a Clubului Sportiv al Armatei STEAUA București.

Apărati STEAUA! Apărati Armata! Nu trădați acest club simbol al Armatei Române doar de dragul unui fost deținut care a luat cu japca numele și marca Steaua în anul 2003, atunci când a înființat societatea din jud. Ilfov.

Ce pot să spun este că acum suntem mulți, uniți și puternici și vă spunem: PE AICI NU SE TRECE !!!”, a scris Florin Talpan.

Cum a reacționat Gigi Becali, după atacul lui Florin Talpan

Gigi Becali a intrat în direct la televiziune și i-a dat replica juristului de la CSA Steaua. Patronul FCSB a vorbit despre investițiile pe care le-a făcut pe vechiul stadion, dar și despre faptul că prejudiciul de care vorbește Florin Talpan, de 37 de milioane de euro, nu a fost validat în instanță.

Astfel, „Care prejudiciu? Ei au 10 ani acum cu marca, 2013 – 2023, aproape 10 ani. Să vină să spună câți bani au câștigat din vânzarea de materiale cu marca.

Câți bani ați câștigat, câte tricouri, câte șepci, câți chiloți, câți adidași? Câți bani ați câștigat cu marca? Atât trebuie să ceară. Dacă ei n-au avut echipă, puteau să vândă tricouri cu echipa Steaua? Justiția spune ‘Dacă tu nu aveai tarabă să vinzi, care prejudiciu? Tu nu aveai roșii’.

Vin eu și spun, conform legii, dacă cinci ani n-ai folosit o marcă, se desființează. Ei trebuie să decadă marca lor.

Să distrug eu? Eu nu vreau să mai spun, dar într-o țară în care Talpan își spune cuvântul… E în regulă? Nu, că nu dă cu toporul în cap, dar vorbește aiurea. El, dacă avea puterea, dădea și cu toporul. Dacă vorbim despre Talpan, trebuie să glumim, așa trebuie să vorbim.

Ce legătură are dosarul? Ce prejudiciu să plătești dacă nu există prejudiciu? Ce prejudiciu dacă tu nu ai făcut nimic cu marca”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport.

Mai mult, Mihai Stoica a precizat că deocamdată este vorba de un acord de principiu și că mai trebuie semnat și contractul de închiriere al arenei. Oficialul FCSB este convins că dacă stadionul ar fi avut 100.000 de locuri s-ar fi vândut toate biletele.

Sunt tensiuni mari înaintea partidei FCSB – Dinamo. Fanii echipei CSA Steaua s-au dus cu un coșgiuc și o cruce, pe care au scris FCSB, la stadionul din Ghencea. Becali vrea să le facă plângere la poliție pentru „instigare și amenințări”.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,