Federația de Tenis și-a recunoscut greșeala, vor fi premii egale pentru femei şi bărbaţi

De Jurnalul Național Actuale Sport 166 citiri
4 min citire
 

Deși își așteaptă verdictul în cazul acuzațiilor de dopaj, Simona Halep este în culmea fericirii, după anunțul făcut recent, de fapt anunțul pe care toți fanii îl așteptau.

Premii egale pentru femei și bărbați începând din 2027

În urmă cu un an la Open-ul canadian, Simona Halep se afla pe podium, încasând din partea organizatorilor o sumă de bani de două ori mai mică decât cea câștigată la competiția masculină din cadrul aceluiași eveniment sportiv. Acest aspect a generat în 2022 un adevărat scandal, ceea ce a dus la o schimbae majoră, anunțată recent de Federația de Tenis din Canada. Anunțul avea să fie făcut de reprezentanții federație pe 27 iunie a.c.

Astfel, ”Tenis Canada și National Bank sunt mândri să anunțe că National Bank Open prezentat de Rogers (NBO) va atinge o etapă istorică prin acordarea aceluiași cuantum de premii în bani pentru jucătoarele și jucătorii săi începând din 2027. Calea către premii egale va duce la o creștere semnificativă a câștigurilor pentru evenimentul feminin în anii următori.”

Turneul canadian a dezvăluit, de asemenea, că va primi o îmbunătățire a statutului atât în circuitul Hologic WTA Tour, cât și în circuitul ATP, extinzându-se de la evenimente de șapte zile pe tabloul principal la 12 zile începând cu 2025, cu excepția anilor olimpici.

În opinia sa, „Aceasta este o zi cu adevărat interesantă pentru tenisul profesionist din Canada. Crearea unei căi clare către premii egale în bani la turneul nostru a durat ani de zile și a necesitat multă muncă.

Din fericire, cu ajutorul WTA și al Băncii Naționale, acest obiectiv va deveni realitate în 2027 și nu am putea fi mai încântați.”, a declarat Gavin Ziv, Chief Tournament Officer la Tennis Canada.

Dacă trece de proces, Simona Halep va încasa mai mulți bani

Din păcate, sportiva noastră încă își așteaptă decizia în procesul acuzațiilor de dopaj,  iar efectele sunt devastatoare pentru Simona, având în vedere că a căzut în topul WTA. Dar, dacă va avea o decizie favorabilă, și va putea participa la turneul canadian, românca ar putea câștiga bani frumoși, dar din 2025.

În același comunicat, oficialii canadieni spun că în cei patru ani care preced 2027, premiile în bani vor crește pentru a reduce diferența actuală de remunerare dintre jucătoare și jucători.

Premiile cresc până la 10 milioane de dolari

Prin urmare, spune Tennis Canada, se preconizează că premiile WTA de la Openul Băncii Naționale vor crește de la aproximativ 32% din premiile ATP în format de două săptămâni la aproape 60% în 2025, când ambele evenimente se vor extinde la tablouri principale de 12 zile, la 78% în 2026 și la 100% în 2027.

Valoarea totală a premiilor WTA se va apropia de 10 milioane de dolari începând cu 2027, ceea ce reprezintă o creștere de 350% în doar patru ani.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,