Fiica transgen a lui Elon Musk a depus o cerere pentru a-şi schimba numele de familie

Fiica transgen a miliardarului Elon Musk a depus o cerere oficială pentru a-şi schimba numele de familie în acelaşi timp cu genul, cu scopul de a rupe în acest fel toate legăturile cu tatăl ei, conform unor documente consultate marţi de jurnaliştii de la AFP.

„Nu mai locuiesc cu tatăl meu biologic şi nu mai vreau să fiu asociată cu el sub nicio formă”, a spus tânăra transgen în documentul în care îşi explică solicitarea depusă a doua zi după ce a împlinit vârsta de 18 ani, notează Agerpres.

Xavier Alexander Musk solicită să se numească de acum Vivian Jenna Wilson, pentru ca numele să corespundă genului său ales.

Aceasta doreşte, așadar, să preia numele de familie al mamei sale, Justine Wilson, care a divorţat de Elon Musk în anul 2008.

Astfel că, cererea a fost depusă în luna aprilie la un tribunal din Santa Monica, California, dar a fost dezvăluită abia weekendul trecut de mai multe companii mass-media americane.

În plus, Elon Musk, cel mai bogat om din lume, are în total opt copii: şase cu Justine Musk (născută Wilson – n.r.) în anii 2000 – din care unul a murit la numai câteva săptămâni după naştere – şi alţi doi cu cântăreaţa canadiană Grimes, născuţi în 2020, respectiv în 2021.

CEO-ul Tesla şi SpaceX, care este pe cale să cumpere şi Twitter, a spus în trecut pe această reţea de socializare o serie de mesaje în care a criticat faptul că persoanele transgen sau non-binare cer să fie identificate prin pronume specifice. „Susţin absolut persoanele trans, dar toate acele pronume sunt coşmaruri estetice”, a spus miliardarul de origine sud-africană într-un mesaj publicat în luna decembrie a anului  2020.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata