Fintechul Omnicredit și Flanco Smart Discounter au încheiat un parteneriat, prin care patronii de companii mici au acces la credite pentru utilarea firmelor

De Jurnalul Național Actuale Companii Investiții 79 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
În România sunt în prezent aproximativ 500.000 de microîntreprinderi active, se arată în buletinul trimestrial publicat de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

În acest sens, cele două companii vin în sprijinul afacerilor autohtone cu o soluție flexibilă, care să le permită extinderea accelerată. Indiferent de domeniul de activitate, antreprenorii cu o activitate de cel puțin șase luni pot accesa până la 50.000 lei pentru echipamentele tehnologice de birou din portofoliul retailerului prin microcredite în rate, cu o perioadă de rambursare de maximum un an.

În explicaţiile sale, „Intrarea pe piața creditării produselor de retail pentru persoane juridice marchează o premieră pentru noi, motivându-ne să răspundem cu agilitate nevoilor unui segment mai amplu de clienți. Embedded finance reprezintă operațiunea viitorului prin integrarea perfectă a serviciilor financiare în platformele și aplicațiile non-financiare, oferind utilizatorilor experiențe fluide și personalizate care transformă modul în care accesează și utilizează produsele financiare.

Suntem convinși că această colaborare va juca un rol esențial în impulsionarea ecosistemului antreprenorial din România, oferind suportul financiar necesar pentru prosperitatea și dezvoltarea micilor afaceri. Această inițiativă reflectă angajamentul nostru de a facilita accesul antreprenorilor la echipamentele de care au nevoie pentru a-și stabiliza poziția în piață”, declară Elisa Rusu (foto), CEO Omnicredit.

Întreg procesul de creditare este unul simplificat, integral online, cu un număr redus de documente necesare, asigurând o experiență rapidă, eficientă și transparentă. Cererile de creditare sunt analizate într-un interval de 3-5 ore de la momentul transmiterii documentelor, iar în cazul aprobării, fondurile sunt disponibile în aceeași zi.

De exempu: Pentru clienții care doresc să achiziționeze produse de la Flanco Smart Discounter dar nu dispun de fondurile necesare, această colaborare simplifică procesul. Clientul selectează produsul, urmând să fie îndrumat către platforma online Omnicredit pentru accesarea creditului. Solicitarea este verificată, iar odată aprobată, se generează contractul de credit. Omnicredit achită tranzacția către Flanco, iar clientul rambursează ulterior ratele către Omnicredit.

la rândul său, „Înțelegem provocările pe care le întâmpină start-upurile și micile companii în perioada incipientă de activitate, în special atunci când vorbim despre achiziționarea echipamentelor necesare în desfășurarea activității cotidiene. Microîntreprinderile reprezintă coloana vertebrală a economiei noastre, iar susținerea lor este esențială pentru construirea unei societăți prospere. Prin această colaborare, avem convingerea că putem contribui activ la dinamica și reziliența mediului de afaceri românesc. Împreună cu Omnicredit, ne propunem să fim un partener de încredere pentru antreprenori, facilitând un cadru propice pentru inovație și succes pe termen lung”, susține Oana Făurescu, Manager Divizia Servicii Flanco Smart Discounter.

 

În România, Omnicredit a fost înființată în anul 2019, fiind prima platformă de microfinanțare din ţară care oferă produse de factoring, scontare și microcreditare.

Începând cu anul 2023 Omnicredit și-a adaugat în portofoliul de produse și linia de credit pentru plata furnizorilor, o soluție la nevoia de prefinantarea a micilor antreprenori. În 2023, Omnicredit a acordat finanțări în valoare de peste 40 de milioane euro companiilor românești.

Acțiunile Omnicredit sunt deținute în proporție de 15% de către Elisa Rusu și 85% de către fondul de investiții Reconstruction Capital II LTD.

 

Iar Flanco este primul Smart Discounter electro-IT din România. Cu un număr de peste 1.500 de angajați, compania deţine o rețea de 157 de magazine, aflate în cele mai importante zone comerciale din 113 orașe ale României.

Sursa – www.economica.net