Fondatorul aplicației Cash, înjunghiat mortal în San Francisco

De Jurnalul Național Externe Lifestyle Utile 195 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
Liderii tehnologici din SUA îi aduc un omagiu „forței naturii” Bob Lee după vestea uciderii unui antreprenor în tehnologie.

Bob Lee, fondatorul aplicației de plată Cash App și directorul de produse al companiei de criptomonede MobileCoin, a murit după o aparentă înjunghiere în San Francisco, Statele Unite.

Tatăl lui Lee și poliția din San Francisco au spus că antreprenorul în tehnologie a murit marți dimineața devreme, după ce a fost înjunghiat în zona rece a orașului, care este cunoscut pentru scena sa vibrantă a startup-ului tehnologic.

„Tocmai mi-am pierdut cel mai bun prieten, fiul meu Bob Lee, când și-a pierdut viața pe stradă în San Francisco marți devreme”, a scris Rick Lee pe Facebook.

Departamentul de Poliție din San Francisco a declarat într-o declarație că ofițerii au răspuns la un raport privind o înjunghiere pe Main Street, unde au găsit un bărbat de 43 de ani care suferea de răni de înjunghiere. Victima a murit ulterior la spital, iar detectivii de omucideri au deschis o anchetă asupra incidentului, se arată în comunicat, fără să-l numească pe Lee.

Liderii tehnologiei și-au exprimat șocul și i-au adus omagiu lui Lee în urma știrii.

CEO-ul MobileCoin, Joshua Goldbard, l-a descris pe Lee drept „dinam” și „forță a naturii”.

„Bob a fost articolul autentic. A fost făcut pentru lumea care se naște chiar acum, a fost un copil al viselor și orice și-a imaginat, oricât de nebun, a făcut realitate”, a scris Goldbard pe Twitter.

Ron Conway, un capitalist de risc care a co-fondat SV Angel, cu sediul în San Francisco, a spus că lumea a pierdut „un mare inovator, inteligență și spirit”.

„Să se roage unui suspect să fie reținut rapid”, a spus Conway pe Twitter.

Jack Dorsey, co-fondatorul Twitter și al dezvoltatorului de aplicații Cash Square, a numit uciderea „străgătoare” și l-a descris pe Lee drept „instrumental” pentru sistemul de plată.

Lee a co-fondat Cash App, o alternativă la serviciile bancare tradiționale, în timp ce lucra ca director de tehnologie pentru Square – acum cunoscut sub numele de Block – înainte de a se alătura MobileCoin în 2021. Lee lucrase anterior pentru Google, ajutând la dezvoltarea platformei Android.

Sursa – www.aljazeera.com