Gabriela Lucuțar: ”Construiesc un crematoriu uman”

De Jurnalul Național Actuale Afaceri 302 citiri
7 min citire

Inrolare trafic.ro
 

”Regina întunericului” Gabriela Lucuțar, vestită patroană de pompe funebre, dar și fostă concurentă la ”Imperiul Leilor” (PRO TV), nu renunță la ideea de a construi un crematoriu uman, în afara Bucureștiului. Are însă nevoie de o sumă exorbitantă. În interviul exclusiv pentru Playtech Știri, femeia de afaceri ne-a spus cât costă cea mai ieftină înmormântare, în 2024, dar și în ce perioadă a anului se înregistrează cele mai multe decese. Gabriela Lucuțar e de părere că și sinucigașilor ar trebui să li se facă  slujba de înmormântare.

Și-a prezentat ideea și la ”Imperiul Leilor” (PRO TV)

Gabriela Lucuțar și-a prezentat îndrăzneața idee, de a construi un crematoriu uman, care nu poluează, și la emisiunea ”Imperiul Leilor” (PRO TV). Nu se dă bătută și speră că va găsi, în cele din urmă, pe cineva, cu bani, care să îi finanțeze proiectul:

În afirmaţiile sale, ”Lupt pentru visul meu, am luptat pentru acest vis, și la emisiunea de la PRO TV. La ”Imperiul Leilor”, doar Dragoș mi-a îmbrățișat ideea, cu această construcție, a crematoriului, așteptam să investească în acest proiect, e un tip deștept.

Însă s-au făcut niște calcule, pe hârtie, și nu știi câte cazuri de decese vei avea într-o lună, într-un an, pentru că nu știm niciodată când vine moartea. Nu am putere financiară, dar caut pe cineva cu bani, care să investească într-un crematoriu uman. Accept și o capelă privată, costurile sunt mult mai mici, cam la jumătate”, a menționat Gabriela Lucuțar, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Femeia de afaceri Gabriela Lucuțar mai susține că ea nu ar apela niciodată la împrumuturi la bancă

În precizările sale, ”Statul nu se implică, pentru că există deja un crematoriu, în zona Berceni. Eu oricum l-aș fi construit la periferia orașului, chiar dacă nu poluează. Aștept investitorul, sunt convinsă că va veni! Nu fac împrumuturi la bănci, nu am avut credite, nu agreez această metodă. Dacă am banii, nici biserica nu mă poate ține pe loc, mă ocup eu de tot”.

 

”După deces, nu ne bântuie sufletul, sunt fabulații!”

Vestita femeie de afaceri ne explică de ce există teama de persoanele decedate, deși, nu ar fi niciun motiv:

În convingerile sale, ”Nu ne bântuie sufletul, după deces, sunt fabulații. Mie nu mi-e frică de cei decedați, nu mi-a fost niciodată, nu am avut niciun caz în care să mi se pară că mișcă vreun mort. Așa cred oamenii, când te uiți la un decedat, imaginația îți poate juca feste. La două ore după deces, nu se mai întâmplă nimic, e în mintea noastră”.

Cât costă cea mai ieftină înmormântare, în 2024?

Patroana firmei de pompe funebre ne-a spus și cât costă cea mai ieftină înmormântare, în 2024, dar și în care perioadă a anului se înregistrează cele mai multe cazuri de decese, în România:

În afirmaţiile sale, ”La noi, la firma de pompe funebre, pentru o înmormântare, pornim de la suma de 5.000 de lei, este accesibil pentru toată lumea. Ce nu se știe, e că eu fac și înmormântări pentru cei care nu-și permit, este un act de caritate, de milostivenie.

Am făcut asta, de câteva ori, am înmormântat și gratis. În lunile noiembrie, decembrie și ianuarie, după Sărbători, se înregistrează cele mai multe cazuri de decese”.

”În pandemia de Covid-19, așteptam cu dricul la poarta cimitirului!”

Iar în pandemia de Covid-19, Gabriela Lucuțar s-a confruntat cu mari probleme, din cauza numărului șocant de decese, într-o zi:

”A fost o provocare, pentru mine, mai ales că înmormântările se cereau a fi efectuate fix în aceeași zi. În valul 3 de pandemie Covid-19, așteptam cu dricul la poarta cimitirului, nu puteam intra în curte, stăteam la rând, nu aveam loc, atât de mulți decedați erau.

A fost ca în Italia. Aveam și probleme, furnizorii nu mai răspundeau la telefon. Toate acestea m-au impresionat, fiecare înmormântare mă impresionează”, a mai precizat Gabriela Lucuțar, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

De ce i se spune ”Regina întunericului”: ”Nu este vorba despre Iad”

Gabriela Lucuțar ne-a dezvăluit și de ce i se spune ”Regina întunericului”. Nu ar avea însă nicio legătură cu Iadul:

”Oamenii deștepți, care au intuiție, înțeleg că eu lucrez cu cei care închid ochii, și se face întuneric. Nu este vorba despre Iad, eu nu cred în asta. Am avut și înmormântări de sinucigași, pentru care se fac doar niște rugăciuni, nicidecum slujba de înmormântare.

Dar, eu sunt de părere că și acei oameni merită să li se facă slujbă de înmormântare. Poate că, în acel moment, în care au decis să-și ia viața nu gândeau limpede, bolile psihice sunt din ce în ce mai frecvente. Sinucigașii nu au rațiune, la momentul acela, cu siguranță erau în depresie”.

 

”După ce mor, aș vrea să fiu incinerată, iar copiii să-mi țină cenușa în casă”

Gabriela Lucuțar ne-a mai dezvăluit că, după ce va trece în neființă, marea ei dorință ar fi ca trupul să îi fie incinerat:

”Aș vrea să fiu incinerată, iar urna cu cenușă să o țină copiii mei în casă, ca să-i protejez și după ce mor. Până la urmă, nu mai contează, familia decide ce face cu trupul neînsuflețit, cum vor dori ei. O singură pretenție am, însă, ca cine se va ocupa de înmormântarea mea să mă facă frumoasă, să mă aranjeze, sunt foarte pretențioasă”, ni s-a mai confesat Gabriela Lucuțar, exclusiv pentru Playtech Știri.

Sursa – playtech.ro