Google Doodle sarbatoreste cea mai simbolica reteta de taitei – Pad Thai

google doodle

Reteta delicioasa de taitei Pad Thai este sarbatorita de 3 mici personaje colorate printr-un Google Doodle interactiv pus la cale de motorul de cautare.

In primul rand, trebuie stiut faptul ca Pad Thai este o mancare de taitei de orez prajita, mancarea cea mai celebra din Thailanda. Sau mai bine zis de pe strazile Thailandei. Pad Thai este o reteta de taitei de orez cu legume si proteine. Multe dintre ingredientele sale sunt adaugate ca sa condimenteze felul de mancare. Printre aceste ingrediente se numara si alunele prajite sau ardeii rosii(chili).

Felul de mancare a fost creat in timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial, atunci cand Thailanda a intampinat o criza a alimentelor, in special a orezului – principalul lor ingredient in mancare. Guvernul a promovat atunci utilizarea taiteilor de orez ca inlocuitor, dar si pentru ca acesti taitei erau mai ieftini, hranitori si foarte usor de gasit.

In acest fel, Pad Thai a devenit una dintre retetele nationale din Thailanda si asigura inca de atunci o hrana echilibrata si nutritiva. 

De ce sarbatoreste Google Doodle Pad Thai astazi?

Acest Doodle a fost inspirat de insasi creatoarea Juliana a Google Doodle in cautarea ei pentru reteta Pad Thai. Aceasta a dorit sa poata arata toate ingredientele delicioase care pot fi folosite si a creat niste personaje asemanatoare mazarii pe post de ghizi culinari. Astfel, simpaticul ei Google Doodle sarbatoreste felul in care se gateste acest tip de mancare thailandez si cum se serveste alaturi de prieteni.

Ce este Google Doodle?

In anul 1998. inventatorii motorului de cautare Google Larry si Sergey au desenat o forma de bat in spatele celui de-al doilea „o” din Google ca mesaj ca erau in afara biroului la festivalul Burnung Man. Asa s-a nascut Google Doodle. Compania a decis ca ar trebui sa decoreze logo-ul pentru a marca diferitele momente culturate din toata lumea si asa a ajuns ca aceasta schimbare sa placa si mai mult utilizatorilor de Google.

In acelasi an, un curcan a fost adaugat de Ziua Recunostintei iar doi dovleci au aparut a fi literele „o” pentru ziua de Halloween din anul urmator. In momentul de fata, compania are propria echipa de doodleri, ilustratori, designeri grafici si animatori care ajuta la creearea a ceea ce se poate vedea in ziua de azi drept Google Doodle din diferite zile importante.

Sursa: thesun.co.uk

Sursa foto: eater.com

Sursa: News 24 Romania.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata