Grupul Provita anunţă construirea unui spital, în zona Pipera din Capitală

124

Pentru anul viitor, grupul Provita a informat că va da în folosinţă un spital nou, multidisciplinar, în valoare de 12 milioane de euro, care va fi construit în zona Pipera din Capitală, potrivit unui comunicat al companiei, remis, luni, AGERPRES.

În premieră, spitalul va include singurul centru de oncologie din Europa Centrală şi de Est în care terapia durerii intervenţională este integrată în planul de tratament al pacientului.

„Vrem ca turismul medical să devină istorie pentru pacientul român. Prin această investiţie, vom oferi un spital multidisciplinar complex, care acoperă o gamă largă de specialităţi medicale şi chirurgicale, prin servicii medicale integrate, de tip one-stop clinic. Toţi specialiştii sunt în aceeaşi locaţie, pacientul va avea continuitatea actului medical, printr-o abordare 360 de grade, astfel încât, timpul parcurs de la simptom până la diagnostic şi plan de tratament este redus semnificativ”, a declarat dr. Ovidiu Palea, fondatorul Grupului Provita.

Din punct de vedere al constructorului, noul spital va avea o suprafaţă de 11.000 mp, 110 paturi şi şapte săli de operaţie.

În contextul financiar, „Valoarea estimată a investiţiei este de 12 milioane de euro. Cea mai mare parte a finanţării este asigurată din fonduri proprii, împreună cu Banca Transilvania. BT ne-a fost alături din prima clipă, la primul spital, şi continuă să ne susţină şi să ne fie un partener de nădejde şi în această nouă etapă de dezvoltare”, a completat Ovidiu Palea.

Concret,  clădirea face parte din parcul Iride, situat în zona Dimitrie Pompeiu. Lucrările de amenajare vor începe luna viitoare, urmând ca spitalul să fie funcţional la începutul anului 2022.

„Parteneriatul cu Provita e un succes pentru noi, iar tranzacţia semnată la începutul acestei luni este de o importanţă majoră pentru ambele companii, mai ales în această perioadă. Parcul IRIDE este un hub de business cu un potenţial fantastic în care, ca urmare a acestui acord, intenţionăm să aducem un nou tip de servicii care să confere zonei o mai mare diversitate şi vizibilitate”, a declarat Fulga Dinu, Country Manager Operations, IMMOFINANZ România, administratorul parcului Iride.

Din punct de vedere medical, Provita este un grup de centre medicale de excelenţă din Bucureşti. Prima clinică a fost inaugurată în 2011.

Centrul Medical Provita, parte din grupul Provita, este specializat în Terapia Durerii şi chirurgie minim invazivă a coloanei vertebrale.

În plan european, începând cu luna ianuarie 2019, Centrul de Diagnostic şi Tratament Provita a devenit primul Centru de Instruire în Terapia Durerii aprobat ESRA din Europa Centrală şi de Est.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner