Guvernele se întrec pentru a reglementa instrumentele de inteligență artificială | Știri Tehnologice

De Jurnalul Național Actuale Externe 179 citiri
7 min citire
Progresele rapide în inteligența artificială (AI), cum ar fi ChatGPT de la OpenAI, susținut de Microsoft, complică eforturile guvernelor de a conveni asupra legilor care guvernează utilizarea tehnologiei.

Iată care sunt ultimii pași pe care organismele de conducere naționale și internaționale îi fac pentru a reglementa instrumentele AI:

Australia: Se caută informații cu privire la reglementări

Guvernul consultă principalul organism consultativ științific al Australiei și ia în considerare următorii pași, a declarat în aprilie un purtător de cuvânt al ministrului industriei și științei.

Marea Britanie: Reglementări de planificare

Autoritatea de Conduită Financiară, una dintre numeroasele autorități de reglementare de stat însărcinate cu elaborarea de noi orientări care să acopere AI, se consultă cu Institutul Alan Turing și cu alte instituții juridice și academice pentru a-și îmbunătăți înțelegerea tehnologiei, a spus un purtător de cuvânt.

Autoritatea de reglementare a concurenței din Marea Britanie a declarat pe 4 mai că va începe să examineze efectul AI asupra consumatorilor, întreprinderilor și economiei și dacă sunt necesare noi controale.

Marea Britanie a declarat în martie că intenționează să împartă responsabilitatea guvernării IA între autoritățile sale de reglementare pentru drepturile omului, sănătate și siguranță și concurență, în loc să creeze un nou organism.

China: Reglementări de planificare

Autoritatea de reglementare a spațiului cibernetic din China a dezvăluit în aprilie proiecte de măsuri pentru gestionarea serviciilor de inteligență artificială generativă, spunând că dorește ca firmele să prezinte autorităților evaluări de securitate înainte de a lansa oferte pentru public.

Beijingul va sprijini companiile de top în construirea de modele AI care pot provoca ChatGPT, a declarat biroul său de economie și tehnologie a informației în februarie.

Uniunea Europeană: Reglementări de planificare

Legislatorii cheie ai UE au convenit la 11 mai asupra proiectelor de reguli mai stricte pentru a controla IA generativă și au propus interzicerea supravegherii faciale. Parlamentul European va vota proiectul Actului AI al UE luna viitoare.

Politicienii UE au ajuns la un acord preliminar în aprilie cu privire la proiectul care ar putea deschide calea pentru primele legi cuprinzătoare din lume care reglementează tehnologia. Protecția drepturilor de autor este esențială pentru efortul blocului de a menține AI sub control.

Comitetul european pentru protecția datelor, care reunește organele naționale de supraveghere a vieții private din Europa, a înființat un grup operativ pe ChatGPT în aprilie.

Organizația Europeană a Consumatorilor (BEUC) s-a alăturat îngrijorării legate de ChatGPT și alți chatbot-uri AI, solicitând agențiilor UE pentru protecția consumatorilor să investigheze tehnologia și potențialul prejudiciu adus persoanelor.

Franța: Investigarea posibilelor încălcări

Organismul francez de supraveghere a confidențialității, CNIL, a declarat în aprilie că investighează mai multe plângeri cu privire la ChatGPT, după ce chatbox-ul a fost interzis temporar în Italia din cauza unei presupuse încălcări a regulilor de confidențialitate.

Adunarea Națională a Franței a aprobat în martie utilizarea supravegherii video AI în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, ignorând avertismentele grupurilor pentru drepturile civile.

G7: Se caută informații cu privire la reglementări

Liderii Grupului celor Șapte reuniți la Hiroshima, Japonia, au recunoscut pe 20 mai necesitatea guvernării AI și a tehnologiilor imersive și au convenit ca miniștrii să discute despre tehnologie ca „procesul Hiroshima AI” și să raporteze rezultatele până la sfârșitul anului 2023.

Națiunile G7 ar trebui să adopte reglementări „bazate pe riscuri” privind inteligența artificială, au declarat miniștrii G7 digitale după o întâlnire din 29-30 aprilie în Japonia.

Irlanda: Se caută informații cu privire la reglementări

Inteligența artificială generativă trebuie reglementată, dar organele de conducere trebuie să stabilească cum să facă acest lucru în mod corespunzător înainte de a se grăbi în interdicții care „chiar nu vor rezista”, a declarat șeful pentru protecția datelor din Irlanda în aprilie.

Italia: Investigarea posibilelor încălcări

Autoritatea italiană de protecție a datelor Garante intenționează să revizuiască alte platforme de inteligență artificială și să angajeze experți în inteligență artificială, a declarat un oficial de rang înalt pe 22 mai.

ChatGPT a devenit din nou disponibil pentru utilizatorii din Italia în aprilie, după ce a fost interzis temporar din cauza preocupărilor de către autoritatea națională de protecție a datelor în martie.

Spania: Investigarea posibilelor încălcări

Agenția spaniolă pentru protecția datelor a declarat în aprilie că lansează o investigație preliminară cu privire la potențialele încălcări ale datelor de către ChatGPT. De asemenea, a cerut organului de supraveghere al confidențialității al UE să evalueze preocupările legate de confidențialitate legate de ChatGPT, a declarat agenția în aprilie.

Statele Unite ale Americii: se caută informații cu privire la reglementări

Pe 3 mai, șeful Comisiei Federale pentru Comerț din SUA a declarat că agenția s-a angajat să folosească legile existente pentru a ține sub control unele dintre pericolele IA, cum ar fi creșterea puterii firmelor dominante și frauda de „turboalimentare”.

Senatorul Michael Bennet a prezentat în aprilie un proiect de lege care va crea un grup operativ care să analizeze politicile SUA privind inteligența artificială și să identifice cel mai bun mod de a reduce amenințările la adresa vieții private, libertăților civile și procesului echitabil.

Administrația Biden a declarat mai devreme că caută comentarii publice cu privire la potențialele măsuri de responsabilitate pentru sistemele AI.

Președintele Joe Biden le-a spus, de asemenea, consilierilor în știință și tehnologie că AI ar putea ajuta la abordarea bolilor și a schimbărilor climatice, dar este, de asemenea, important să se abordeze riscurile potențiale pentru societate, securitate națională și economie.

Sursa – www.aljazeera.com