Ignorarea parodontozei poate duce la consecințe grave

Boala parodontală (parodontoza) este o afecțiune care se manifestă prin slăbirea țesutului de susținere al dinților, putând duce chiar și la pierderea acestora. Parodontoza apare în timp și în lipsa unui tratament, afectând circa 8 persoane din 10! 

Consecințele pe care boala parodontală le poate avea în lipsa unui tratament eficient și corect sunt vaste și deosebit de importante, deoarece acestea nu se manifestă doar la nivelul cavității orale, ci asupra întregului organism. 

#LifeDentist-ii trag un semnal de alarmă și încurajează pacienții să se prezinte periodic la cabinetul stomatologic din București pentru o consultație de rutină. Intră pe site-ul lifedentalspa.ro și profită de voucher-ul de 100 de lei valabil la prima consultație cu ajutorul camerei intraorale!

Care sunt primele semne ale parodontozei?

În primele stadii, afectarea gingiei se traduce prin apariția gingivitei. Gingivita este inflamarea gingiei, fiind foarte ușor de observat grație semnelor caracteristice: 

 • Sângerări gingivale apărute în timpul periajului dentar sau spontan
 • Dureri gingivale 
 • Respirație urât mirositoare 
 • Aspect inestetic al gingiei, care devine umflată
 • Gingia își schimbă culoarea naturală de roz-pal în roșu-violaceu pe fondul dilatării vaselor de sânge
 • Retracția gingivală care poate duce la mobilitatea dinților 

În timp, retracția gingivală poate fi atât de accentuată, încât rădăcinile dinților încep să fie vizibile în cavitatea orală, acestea fiind în mod normal acoperite de gingie. Odată cu retracția gingivală, pacientul devine mult mai sensibil la stimuli prea reci sau prea calzi, iar dinții pot începe să aibă o ușoară mobilitate, semn că parodontoza începe să se instaleze. 

Nu lăsa afectarea gingivală să îți distrugă sănătatea orală! Alege echipa de medici profesioniști de la Life Dental Spa și bucură-te de tratamentul parodontozei cu laserul! Tehnologia modernă este minim-invazivă, NEDUREROASĂ și oferă rezultate imediate

Care sunt cauzele care duc la apariția afectării gingivale?

Gingivita netratata evoluează spre parodontoză, cu efecte grave asupra întregului organism. Pierderea dinților are o importanță deosebită asupra stării psihice și fizice, astfel că #LifeDentist-ii sunt de părere că trebuie tratată și cauza, nu doar efectul. În acest fel, este eliminat riscul de recidivă și pacienții se pot bucura de redobândirea stării de sănătate orală mai mult timp.

Cauzele principale care duc la afectare gingivală sunt reprezentate de: 

 1. Nerespectarea igienei orale, acumulându-se depozite de tartru dentar (piatră dentară) 
 2. Stres
 3. Fumat
 4. Alimentație dezechilibrată 
 5. Dereglări hormonale (sarcină, menopauză)

Care sunt efectele negative ale bolii parodontale? 

Netratată, parodontoza nu duce doar la pierderea dinților, ci și la afectarea sistemului nervos și a vaselor de sânge. Bacteriile implicate în apariția și în dezvoltarea afectării gingivale pot duce la: 

  • Apariția pungilor gingivale care distrug țesutul de susținere al dinților 
  • Alzheimer – inflamație care apare pe seama unei exagerări a răspunsului imun care evoluează prin distrugerea celulelor nervoase 

 

 •  Agravarea diabetului și infarct miocardic 

 

Alege tratamentul modern! 

Tratarea parodontozei cu laserul este soluția pe care echipa Life Dental Spa o propune pacienților care suferă de această afecțiune. Tehnologia modernă a laserului dentar aduce numeroase beneficii asupra terapiei, #LifeDentist-ii reușind deja să trateze complet sute de cazuri de parodontoză. Laserul dentar aduce multiple avantaje, printre care se numără: 

 • LIPSA DURERII, laserul dentar nu provoacă durere și nu necesită anestezie 
 • Efectul bactericid ce distruge bacteriile implicate în apariția parodontozei 
 • Terapie minim-invazivă, prietenoasă cu țesuturile 
 • Stimulează regenerarea iar gingia își recapătă aspectul natural 

Alege echipa de medici profesioniști Life Dental Spa și tratează parodontoza fără durere cu ajutorul laserului dentar!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata