IKEA lansează o campanie împotriva violenţei domestice

0 27

IKEA România lansează o campanie împotriva violenţei domestice intitulată „O casă sigură este o casă mai bună”, ca răspuns la escaladarea acestei probleme sociale pe fondul pandemiei, potrivit unui comunicat al companiei, remis, luni, AGERPRES.

Astfel, IKEA introduce două noi programe de asistenţă pentru angajaţii care se confruntă cu consecinţe ale COVID-19, inclusiv violenţa domestică: Fondul de solidaritate IKEA şi Programul de asistenţă pentru angajaţii IKEA.

În acest fel, cu ajutorul Fondului de solidaritate IKEA, angajaţii care sunt victime ale violenţei domestice pot primi sprijin financiar până la 31 august 2021. Pe de altă parte, Programul de asistenţă pentru angajaţii IKEA oferă sprijin psihologic pe tot parcursul zilei, în diverse domenii, precum şi consiliere juridică. Ambele programe sunt disponibile şi angajaţilor care sunt afectaţi într-un alt mod de pandemie, cum ar fi printr-o reducere semnificativă a venitului familiei, o spitalizare de lungă durată sau celor care au copii expuşi riscului de coronavirus.

„Egalitatea a fost întotdeauna parte din ADN-ul nostru. Prin implementarea în România a campaniei „O casă sigură este o casă mai bună”, vrem să abordăm un aspect important al spectrului egalităţii de gen, şi anume violenţa. Ne propunem să creştem gradul de conştientizare faţă de responsabilitatea pe care o avem cu toţii în sprijinirea victimelor, care nu sunt doar femeile, ci întreaga familie, mai ales că, în prezent, această problemă escaladează din cauza COVID-19. De aceea, prezentăm prin imagini de impact spaţii de acasă unde totul pare perfect, cu excepţia unui detaliu care sugerează că ceva în neregulă se întâmplă în acea casă. Şi anume faptul că violenţa împotriva femeilor este o violenţă împotriva întregii familii şi transformă casa într-un loc nesigur pentru toată lumea”, a declarat Violeta Neniţă, Market Manager IKEA România.

Concret, începând din noiembrie anul acesta, IKEA contribuie, de asemenea, la dezvoltarea comunităţii prin mai multe donaţii de bunuri şi servicii, care au fost realizate în parteneriat cu Casa Bună şi Fundaţia Open Door – IKEA a amenajat o casă sigură în Bucureşti şi a sprijinit peste 100 de femei, victime ale violenţei domestice sau ale traficului de persoane în România. Valoarea totală a acestor donaţii a depăşit 23.000 de euro şi a inclus paturi, saltele, scaune, frigidere, unităţi de depozitare şi diverse piese de mobilier, precum şi alimente şi echipamente de protecţie împotriva coronavirusului.

În toate magazinele, în timpul celor 16 zile de Activism împotriva Violenţei bazate pe Gen, IKEA va promova, de asemenea, numărul de telefon de urgenţă unde victimele violenţei domestice pot solicita ajutor: 0800 500 333, linie administrată de ANES (Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse pentru Femei şi Bărbaţi).

„Să învingi violenţa domestică seamănă cu învingerea forţei de gravitaţie când încerci să te desprinzi de sol: e nevoie de multă energie. Fără o reţea de suport în jur, orice om se prăbuşeşte când e tras în jos. Mai mult ca oricând, în pandemie este esenţial suportul de la egal la egal oferit de Reţeaua Învingătoarelor prin grupuri online, dar şi serviciile specializate la care asigurăm acces, şi ne bucurăm să primim susţinerea IKEA. Dacă ai trecut printr-o relaţie abuzivă, dacă vrei să ajuţi, alătură-te comunităţii SiEuReusesc!”, a declarat Camelia Proca, preşedinta Asociaţiei pentru Libertate şi Egalitate de Gen (A.L.E.G.), organizaţie neguvernamentală şi non-profit, ale cărei programe sunt deseori dezvoltate cu sprijinul Fondului IKEA pentru Egalitatea de Gen.

Aşadar, #SiEuReusesc, programul susţinut de IKEA, este cea mai mare comunitate din ţara formată din acele femei care au reuşit să depăşească violenţa domestică, femei care îi inspiră pe ceilalţi să facă primul pas către o viaţă fără violenţă.

„Curajoase împreună” este cel mai recent eveniment local organizat de A.L.E.G în perioada 25 – 27 noiembrie, cu sprijin din partea Fondului IKEA pentru Egalitatea de Gen.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata