Importanta analizelor medicale de sange in mentinerea sanatatii

0 1

Exista foarte multe tipuri de analize medicale, chiar daca ne referim strict la cele efectuate pe baza probelor de sange. Termenul de analize medicale uzuale este foarte vag, dar daca vrem neaparat sa ne determinam starea de sanatate prin efectuarea unor astfel de analize, putem incepe cu o hemoleucograma si cateva analize biochimice ale caror rezultate ne arata starea ficatului, a rinichilor, nivelul glicemiei, sau al substantelor importante din corp precum fierul sau calciul. Insa, indiferent de tipul lor, cea mai buna abordare in ceea ce priveste analizele medicale, este efectuarea unui consult medical de specialitate, la medicul de familie, pentru a stabili impreuna cu acesta care sunt cele mai potrivite analize in functie de particularitatile organismului nostru.

Cat de des trebuie sa-ti faci analize medicale pentru a evita riscul de complicatii?

In cazul copiilor, medicul pediatru este cel mai in masura specialist care poate decide la ce perioada ar trebuie efectuate analizele medicale. In functie de nevoile personale ale copilului, de gradul sau de dezvoltare, cat si de etapele prin care acesta trece, analizele medicale ii pot fi recomandate o data pe an sau chiar mai des.

La adulti pe de alta parte, daca excludem situatiile speciale si ne referim doar la persoanele cu un stil de viata sanatos per ansamblu, o data pe an este suficient. Procedand astfel, putem depista din timp eventualele probleme de sanatate si cel mai important, putem tine sub control evolutia lor.

Ce se intampla daca nu iti faci analize medicale in mod regulat?

Daca ne simtim bine, la prima vedere putem avea impresia ca nu exista niciun risc daca neglijam importanta analizelor medicale. Dar trebuie sa tinem cont de faptul ca exista o multime de boli care nu determina niciun fel de simptome in faza incipienta si incep sa se manifeste abia intr-un punct in care variantele de tratament devin foarte putine, sau chiar inexistente.

Unde sa-ti faci analize medicale de sange si sa fii sigur de viabilitatea rezultatelor?

Viabilitatea rezultatelor analizelor medicale de sange depinde mult de modul in care sunt colectate probele, modul lor de pastrare, precum si cel de manipulate. Daca vrei sa apelezi la un laborator de ultima generatie, cu puncte de recoltare la nivel national, apeleaza la Bioclinica, primul laborator privat din Romania. Acesta a fost deschis in anul 1992, in Timisoara, dar cu timpul, si-a perfectionat reteaua de colectare, deschizandu-si centre in orase mari din tara precum Iasi, ale carui locatii pot fi gasite la adresa https://bioclinica.ro/locatii/iasi sau Brasov, ale carui locatii pot fi gasite la adresa https://bioclinica.ro/locatii/brasov. Bioclinica efectueaza peste 2500 de analize medicale, din dorinta de a oferi pacientilor sai servicii medicale cat mai complete, de o calitate ireprosabila.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata