În China, gigantul tehnologic Baidu şi firma auto Geely vor produce vehicule electrice

0 107

Baidu Inc, compania chineză de servicii de internet Baidu Inc a anunţat luni că va încheia un parteneriat cu firma auto Zhejiang Geely Holding Group pentru a produce vehicule electrice smart, cea mai recentă decizie al unui gigant tehnologic care se implică în acest sector cu dezvoltare rapidă, transmit MarketWatch şi Reuters.

Compania auto Geely, cu sediul în Hong Kong, deţine o participaţie de 9,69% în grupul german Daimler AG, precum şi brandurile Volvo şi Lotus.

În ultima lună, acţiunile Baidu au urcat cu aproape 50%, după un avans de aproape 90% în ultimele trei luni, investitorii aşteptând o actualizare a planurilor Baidu privind vehicule electrice.

Iar compania de servicii Baidu, cu sediul la Beijing, deţine motorul de căutare cu acelaşi nume, şi dezvoltă tehnologie pentru conducere autonomă şi infrastructura pentru conexiune la internet.

În contextul parteneriatului care se va baza pe capacităţile de conducere inteligentă ale Baidu şi pe expertiza Geely în domeniul fabricării maşinilor, în care Geely va fi de asemenea un investitor strategic în noua companie, care va fi o subsidiară independentă a Baidu, au anunţat cele două companii.

În acest sens, luna trecută, Reuters anunţa că şi gigantul american Apple a făcut progrese în tehnologia maşinilor autonome şi că intenţionează să producă, încă din 2024, un autoturism echipat cu propria sa tehnologie inovativă de baterii. Iar duminică, cotidianul sud-coreean Korea IT News informa că producătorul auto Hyundai Motor şi Apple Inc intenţionează să semneze, până în luna martie, un acord de parteneriat privind automobilele electrice, în ideea de a demara producţia încă din 2024 în SUA.

Cel mai mare retailer online din China, Alibaba Group Holding Ltd, a format o societate mixtă în domeniul vehiculelor electrice cu grupul auto SAIC Motor Corp, în timp ce platforma chineză de transport Didi Chuxing produce vehicule electrice pentru servicii de ride hailing cu firma auto chineză BYD.

În acest context al conducerii autonome, Baidu şi-a înfiinţat o subsidiară pentru conducere autonomă – Apollo – în 2017, care colaborează cu producători auto ca Geely, Volkswagen AG, Toyota Motor Corp şi Ford Motor.

În acelaşi timp, compania Baidu operează şi un serviciu autonom de taxi – Go Robotaxi – în Beijing, Changsha şi Cangzhou, şi vrea în următorii trei ani să se extindă în alte 30 de oraşe.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata