În Grecia, medicii din sectorul privat, trebuie să ajute sistmul public de sănătate

De Jurnalul Național Externe Sănătate 127 citiri
1 min citire

Inrolare trafic.ro
Vassilis Kikilias ministrul sănătăţii din Grecia a dispus ca medicii din sectorul privat din regiunea Atenei să ajute sistemul public de sănătate, în lupta împotriva înmulţirii noilor infectări cu COVID-19, a anunţat luni ministrul, potrivit Reuters.

În contextul sanitar, guvernul a cerut anterior medicilor din sectorul privat să îşi ofere ajutorul, în contextul în care spitalele publice din Grecia sunt copleşite de numărul mare de infectări cu COVID-19, iar secţiile de terapie intensivă rămân fără paturi. Conform executivului, este nevoie de aproximativ 200 de medici.

„Ministerul Sănătăţii a lansat acum câteva săptămâni o invitaţie, un apel, pentru medicii din sistemul privat, pentru a întări spitalele din Sistemul Naţional de Sănătate în timpul celui de-al treilea val major din pandemia de COVID-19. Din păcate, foarte puţin medici din privat s-au oferit”, a declarat Kikilias.

Ministrul sănătăţii grec a explicat că, date fiind condiţiile de urgenţă, Ministerul Sănătăţii a dispus ca medicii din privat să îşi ofere serviciile pentru sistemul public.

În prezent, Grecia a raportat 1.514 noi infectări cu coronavirus şi 41 de decese duminică. Numărul total al deceselor de la începutul pandemiei a ajuns la circa 7.500 de persoane, în această ţară.