În Rusia, Vladimir Putin îşi începe un nou mandat la conducerea ţării pentru următorii şase ani

De Jurnalul Național Actuale Politică 97 citiri
7 min citire

Inrolare trafic.ro
Preşedintele Vladimir Putin începe un nou mandat! După simulacrul unor alegeri, așa-zise democratice, Vladimir Putin ieșea victorios, iar acum se pregătește de un nou mandat la conducerea Rusie, dar nu fără multe întrebări din partea Occidentului. Deja, prin marile cancelarii, se vorbește despre planurile îngrijorătoare ale liderului de la Kremlin pentru următorii şase ani.

Vladimir Putin, simulacrul unor alegeri democratice, și victoria de palmares

Într-un moment extrem de tensionat al Europei, dar și în Orientul Mijlociu, mai mult de jumătate din populația lumii va trece printr-un sufragiu de alegeri. Din SUA și până în Asia, anul 2024 este unan electoral, în premieră. În tot acest context, să ziccem că startul la dat Rusia, odată cu alegerile prezidențiale.

Vladimir Putin și Boris Ielțîn

De fapt, un adevărat specacol mediatic la Alegeri prezidențiale Rusia 2024, bine pus la punct de propaganda de la Moscova, un simulacru perfect, aproape, al unor alegeri democratice.

Victorios în aceste alegeri, așa cum deja se știa, a ieșit Vladimir Putin, în vârstă de 71 de ani, a fost reales cu un procent de 87% din voturi de ruşi, potrivit cifrelor aproape definitive, în seara zilei de duminică, 17 martie.

Cu acest rezultat, Putin și-a depășit precedentul record stabilit în 2018, 76% din voturi, și trece de la rezultate demne de liderul din Belarus la cele practicate de dictatura barocă din Turkmenistan. În absența unui accident, până la sfârșitul acestui mandat, în 2030, Putin va stabili un alt record, depășind longevitatea lui Iosif Stalin la Kremlin.

Vladimir Putin începe un nou mandat la conducerea Rusiei

Astăzi, 7 mai 2024, este o zi importantă pentru Rusia, pentru populația rusească, dar și pentru Occident. La un sfert de secol la conducerea Rusiei, Vladimir Putin va pune mâna pe un exemplar al Constituției și va începe un nou mandat de șase ani ca președinte cu puteri extraordinare, începând de astăzi.

Nu este nimic întâmplător aici, inclusiv alegerile au fost planificate de așa natură, încăt să coincidă cu cea de-a 10-a aniversare a „reatârnării” Crimeii la Rusia, marea realizare a primului sfert de secol de putere a lui Putin.

Vladimir Putin incepe un nou mandat la conducerea Rusiei. Planurile ingrijoratoare ale liderului de la Kremlin pentru urmatorii şase ani

Cu toate acestea, a fost umbrită de conflictul din Ucraina, iar Putin nu dă semne că va schimba ceva în acest sens. Perioada de votare de trei zile a fost marcată de bombardamente și incursiuni armate în regiunile sudice ale țării, de atacuri cu drone și de incidente la unele secții de votare care păreau a fi orchestrate din străinătate.

În anii în care s-a aflat la cârma Rusiei, Putin a devenit un lider de substanță. Mai mult, faptul că în prezent nu există voci puternice ale opoziției, că sancțiunile impuse din partea Occidentului nu au avut un impact serios asupra economiei naționale și că aceasta crește chiar mai rapid decât economiile din G7 au fost factori-cheie în ascensiunea sa la putere.

Care sunt planurile îngrijorătoare ale liderului de la Kremlin pentru următorii şase ani

Odată cunoscut triumful său, Vladimir Putin a ținut o conferință de presă, ca întotdeauna, fără nicio emoție pe chip. A început prin a le mulțumi tuturor celor care l-au ales și a continuat prin a-și prezenta planurile de acțiune, un fel de foaie de parcurs pentru următorii șase ani.

Principalul său obiectiv va fi consolidarea Moscovei ca putere geopolitică. El este convins că, într-un viitor nu foarte îndepărtat, își va face națiunea mai puternică și mai consolidată. „Nimeni nu va suprima Rusia atunci când vom fi consolidați”, a spus el.

Planurile ingrijoratoare ale liderului de la Kremlin pentru urmatorii şase ani

În ceea ce privește războiul din Ucraina, Vladimir Putin este, de asemenea, deschis să se așeze la masa negocierilor pentru a negocia o încetare a focului, chiar dacă temporară. Aceasta în vederea viitoarelor Jocuri Olimpice. În cazul unei încetări a focului, discuțiile ar urma să fie mediate de Franța.

În orice caz, rușii din regiunile mai sărace continuă să se înroleze în rândurile de luptă împotriva lui Zelenski. Astfel, pentru moment, Putin dispune de resursele necesare pentru a menține conflictul. Moscova vorbește despre un război permanent și încearcă să conștientizeze societatea rusă de necesitatea de a se organiza pentru apărarea națională.

În acest context, la care se adaugă faptul că Vladimir Putin este încrezător în puterea țării sale și aspiră să o consolideze, nu pare că liderii Rusiei pot concepe un final care să nu implice capitularea Ucrainei.

Vladimir Putin începe un nou mandat cu un al treilea război mondial?

În discursul său de victorie, a abordat, de asemenea, o serie de probleme, printre care NATO a atras o atenție deosebită. În special a denunțat implicarea soldaților NATO pe linia frontului din Ucraina.

„Soldați din țările NATO sunt acolo. Știm asta. Nu este bine, în principal pentru ei, pentru că mor. Și o fac în număr mare”, a adăugat Putin.

Planurile ingrijoratoare ale liderului de la Kremlin pentru urmatorii şase ani

Dar ceea ce este cu adevărat îngrijorător în ceea ce privește NATO, mulți au speculat ideea că Vladimir Putin va ataca un stat NATO. Ulterior, au apărut declarațiile președintelui rus, la câteva zile după ce atât Emmanuel Macron, președintele Franței, cât și Radek Sikorski, ministrul polonez de externe, au declarat că nu exclud trimiterea de trupe în Ucraina.

În afirmaţiile sale, „Toată lumea înțelege că acest lucru ne va pune la un pas de un al treilea război mondial la scară largă. Nu cred că cineva ar fi interesat de acest lucru”, a declarat Putin, care nu exclude un război cu țările NATO.

Acum Rusia începe un nou mandat de șase ani, cu Putin la conducere. Dacă va rămâne la cârma țării până în 2036, îl va depăși pe Stalin în ceea ce privește numărul de ani petrecuți în fruntea guvernului. Deși mulți au făcut scenarii despre ce s-ar putea întâmpla cu Rusia după moartea lui Vladimir Putin, deocamdată, spun analiștii, ar trebui să se gândească ce să facă pe termen scurt.

Sursa – playtech.ro