Informati-va corect in ceea ce priveste noul coronavirus si astfel va veti putea proteja atat pe dumneavoastra cat si pe cei din jur intr-un mod corespunzator!

Problema cu adevarat serioasa cu care se confrunta populatia la intreg nivel global, este reprezentata de noul virus COVID-19, virus care face parte din familia coronavirus, de asemenea foarte numeroasa.

In general, toata aceasta familie de virusuri ne este cunoscuta prin boli care variaza foarte mult de la o simpla raceala, pana la gripa sau alte boli cu adevarat severe, precum Sindromul respirator din Orientul Mijlociu „MERS-CoV” sau Sindromul respirator acut sever “SARS-CoV”. Cu acestea ne-am confruntat in trecut iar intr-un final totul s-a terminat cu bine.

La baza, trebuie cunoscut faptul ca aceste coronavirusuri sunt zoonotice, adica sunt acel gen de virusuri ce sunt transmise intre animale si oameni. Exemplele cele mai concrete sunt chiar cele mentionate anterior. In cazul lui SARS-CoV, acesta a fost transmis initial de la pisici la oameni, iar virusul MERS-CoV a fost transmis de la camilele dromadere la oameni, existand si tipuri de Coronavirus care nu afecteaza omul, ci doar animalele, insa, ca in orice situatie, exista si exceptii de la regula si trebuie sa fim pregatiti pentru a putea face fata unor situatii precum in cea prin care trecem in ziua de astazi cu noul COVID-19.

Fiecare persoana in parte trebuie sa pastreze o igiena corespunzatoare dar si o dezinfectie corecta a suprafetelor din jurul nostru.

In ceea ce priveste siguranta fiecarei persoane in parte, cu totii trebuie sa luam masuri simple dar extrem de importante, precum:

  • Spalarea mainilor cu apa si sapun sau curatarea cu solutii pe baza de alcool
  • Acoperirea gurii si a nasului atunci cand stranutati sau tusiti
  • Evitarea contactului cu persoanele care prezinta astfel de simptome ale bolilor respiratorii

Rata de raspandire a fost si este in continuare una extrem de mare, atat prin prisma faptului ca omenirea nu se astepta la aparitia unei astfel de probleme atat in ceea ce priveste autoritatile, cat si oamenii de rand care nu au respectat niste principii necesare astfel incat sa situatia sa nu se agraveze atat de rau.

In plus, una dintre principalele probleme in ceea ce priveste raspandirea bolii, se rezuma la faptul ca simptomele cele mai comune au fost si inca sunt foarte asemanatoare cu cele ale unei racei banale sau gripe, adica:

  • Febra
  • Tuse si stranut
  • Dificultati respiratorii, in special in cazuri severe

Aceste simptome in ceea ce priveste COVID-19 reprezinta date oficiale confirmate de catre OMS. In cazuri mai severe, poate duce la pneumonie, insuficienta multipla de oxigen si chiar deces, numarul victimelor pana in prezent fiind destul de mare.

Estimarile curente ale perioadei de incubatie, adica perioada de timp de la momentul infectarii si pana debutul simptomelor, poate sa varieze de la una si pana la 14 zile. Majoritatea persoanelor infectate prezinta simptome la aproximativ jumatatea acestei perioade, adica in jurul a cinci, sapte zile de la infectare.

Cu toate acestea, pacientii infectati pot fi, de asemenea, asimptomatici, ceea ce inseamna ca nu prezinta niciun simptom in ciuda faptului ca au virusul in sistemele lor, avand bineinteles toate sansele de a da mai departe altor persoane virusul.

COVID-19, se transmite foarte usor de la persoana la persoana, dar exista o foarte mica probabilitate si prin atingerea obiectelor ori a diverselor suprafete. Exista astfel un risc si din acest punct de vedere care insa poate sa fie foarte usor eliminat printr-o dezinfectare minutioasa.

Dezinfectarea se va realiza cu echipamente si solutii speciale si de cea mai buna caliate, iar in materie de astfel de servicii, avem posibilitatea de a apela inclusiv la o firma care se ocupa cu serviciile DDD, precum sunt cei de la CompaniaDDD.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata