Programați pentru succes: a treia regională BRD FIRST Tech Challenge Romania are loc la Cluj-Napoca

  • 34 de echipe de robotică se întrec în acest weekend la Cluj-Napoca pentru a prinde un loc în finala campionatului BRD FIRST Tech Challenge Romania
  • Competiția are loc în sala de sport „Gheorghe Roman” din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, Universitatea Babeș-Bolyai, din strada Pandurilor nr. 7
  • O echipă din Turcia participă la această regională

34 de echipe din programul de robotică BRD FIRST Tech Challenge se întâlnesc la Cluj-Napoca în acest weekend! Toți elevii s-au pregătit intens pentru acest moment și au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-și perfecționa robotul, însă numai cei din 28 de echipe vor obține un loc mult râvnit în finala Campionatului Național, care va avea loc la București între 22 și 24 martie. O echipă de robotiști din Turcia se va afla printre participanți.

„Doar dacă ești în sală poți să înțelegi cât de multă adrenalină e la o astfel de competiție. Mulți dintre copii spun că FIRST Tech Challenge le-a schimbat viața. Unii spun că nu-și pot imagina cum ar fi arătat adolescența lor fără programul de robotică, această etapă a vieții se învârte, de fapt, în jurul acestui program. Ei nu învață doar să facă roboți, ci interacționează cu alți copii care au aceeași pasiune. Învață să formeze echipe, pentru că este un concurs între echipe, iar ei pun foarte mult suflet în ceea ce este un mic start-up. Dacă m-a impresionat ceva la regionalele de până acum, de la Iași și Timișoara, este creativitatea copiilor”, a declarat Dana Războiu, fondatoarea Asociației „Nație Prin Educație”, cea care implementează programul internațional FIRST Tech Challenge în România.

Cea de-a treia regională de robotică se desfășoară și cu sprijinul partenerului local din Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai, iar meciurile de calificare au loc în sala de sport „Gheorghe Roman” din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, din strada Pandurilor nr. 7, sâmbătă, 2 martie, și duminică, 3 martie, de la cu 10:00.

Cele 34 de echipe de elevi din România provin din orașele: Alba Iulia, Baia Mare, Beclean, Bistrița, Blaj, Brașov, Cluj-Napoca, Cugir, Dej, Miercurea Ciuc, Năsăud, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Ștei, Târgu-Mureș, Turda, Zalău și Constanța.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata