Ingrijirea pielii pe timpul iernii

Vantul si aerul rece caracteristice iernii afecteaza in mod direct pielea, in special zona mainilor si a fetei, acestea fiind de regula cele mai expuse. Starea de dezhidratarea si crapare a pielii poate ajunge pana la punctul in care sa reprezinte un pericol pentru sanatate, fiind astfel necesara acordarea unei atentii suplimentare ingrijirii acesteia in acest sezon.

Un ten corect hidratat este un ten sanatos

Cu siguranta tenul este cea mai expusa parte a corpului si factorii externi ii pot dauna in orice sezon, cu atat mai mult iarna. Asprimea si forta vantului din aceasta perioada este tot mai puternica, mai rece, iar pielea se deshidrateaza mult mai repede decat de obicei.

Cremele cu factor ridicat de hidratare, dar si curatarea si ingrijirea constanta a tenului il vor proteja de efectele nocive ale factorilor externi si il vor ajuta sa isi pastreze elasticitatea si aspectul sanatos. Crema trebuie insa aleasa in functie de nevoile si caracteristicile tipului de ten, pentru anumite tipuri fiind nevoie de o hidratare mai profunda, iar pentru altele nu.

Hidratare si alimentatie corecta

Pentru ca pielea sa se simta sanatoasa, ingrijirea acesteia incepe in primul rand din interior. Regula „minim 2 litri de apa in fiecare zi”, precum si o alimentatie bazata pe fructe si legume sunt de asemenea benefice pentru hidratarea pielii.

Respectand aceste principii si acordand o mare atentie organismului, acesta se mentine sanatos, iar acest lucru se va reflecta asupra aspectului exterior.

Sursa: Perfect Makeup

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata