Ion Țiriac pregătește marea lovitură a anului în România!

Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați români ai momentului, care recent a împlinit 83 de ani, pune la cale marea lovitură a anului în România! Practic, omul de afaceri are în plan un proiect grandios, care să ajute tenisul românesc.

 

Astfel, ”Nasty” a spus că grandiosul proiect se va construi la Otopeni, acolo unde Țiriac deține deja un teren și unde deja a construit un patinoar. Apropierea de Aeroportul Henri Coandă, dar și de stația de tren care face legătura cu Gara de Nord reprezintă atuuri importante în realizarea proiectului.

Mai mult, în jurul noii arene, Țiriac intenționează să pună bazele și unei Academii de Tenis. ”Există un proiect care se numeşte proiectul Ţiriac-Năstase, cu mai multe terenuri de tenis şi un central. Un centru universitar, cum s-ar spune şi cred că asta o să fie un proiect foarte bun pentru tenisul nostru”, a spus Ilie Năstase.

Din punct de vedere al dotărilor din România, Ion Țiriac e dur: „Am ajuns la coada Europei, dacă nu la coada mondială!” Acest lucru l-a indignat pe omul de afaceri.

Actual președinte al FR de Tenis și fost șef al COSR, Ion Ţiriac trage un semnal de alarmă în privința situației în care a ajuns sportul românesc.

Omul de afaceri  susține că sportul românesc susținut cu dezinteresul afișat de autorități, a făcut ca România, să nu mai impresioneze la competițiile europene și mondiale.

România mai are doar câteva insule de prosperitate în sportul mondial, iar până ieri se calificaseră la JO de la Tokyo cu 66 de sportivi. Lotul tricolor nu va include însă echipa feminină de gimnastică, o forță altădată pe plan mondial, dar nici naționala feminină de handbal.

Ion Țiriac: „Sportul e zero în România!”

„Sportul, în ziua de azi, e zero în România. Dacă sportul are un buget egal cu zero, e ca și cum n-am exista. Fără sport, nu știu unde ne ducem. Dintr-o țară care era în primele 10 în 2000 și putea sta la masă cu toată lumea, am ajuns, ca în alte domenii, la coada Europei, dacă nu la coada mondială!

Sportul n-are legătură doar cu datul cu piciorul în minge, are legătură cu sănătatea, cu educația. Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și MTS ar trebui să fie împreună și să se gândească la acest tineret care nu numai că nu știe să mai fugă, dar nu știe să mai meargă!

Nu mai avem condiții. Nu spun doar de sportul olimpic sau de sportul de performanță, ci și de sportul de masă, care la noi nu mai există. Am spus întotdeaua. Nu absolut tot din perioada comunistă a fost rău. În perioada aia, tânărul era obligat să facă sport”, a declarat Țiriac, pentru GSP.ro.

În contextul istoricului sportiv, în 1984, la Los Angeles, România a ocupat locul 2 în clasamentul pe medalii, cea mai bună clasare din istoria participării la Jocurile Olimpice, cu 53 de medalii cucerite de tricolori la ediția din Los Angeles, astfel,  20 de aur, 16 de argint, 17 de bronz.

Atunci, vedeta Jocurilor a fost Ecaterina Szabo, cu cele mai multe medalii cucerite la gimnastică artistică, patru de aur și una de argint

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata