Ionuț Cristache a fost înlocuit cu Virgil Ianțu

Este o mutare surpriză la TVR 1. Postul se întoarce la divertisment și va difuza noul sezon „Câştigă România” de astăzi, 19 septembrie. Până la această schimbare, emisiunea era difuzată pe TVR 2.

Mutare surpriză la TVR 1. Va difuza noul sezon al emisiunii „Câștigă România”

De asemenea, TVR 1 a programat filme europene şi documentare după emisiunea de o oră a lui Virgil Ianţu, care va fi difuzată zilnic de luni până joi, de la ora 21:00.

„Cultura generală rămâne o valoare constantă, dar şi metodele de predare trebuie adaptate perioadei în care trăim. Copiii de astăzi sunt aproape altă specie, în comparaţie cu noi şi atunci noi trebuie să găsim metode moderne de învăţare care să îi şi atragă pe elevi şi să le aprindă curiozitatea. Apariţia Internetului este unul dintre factorii care ne obligă şi pe noi să ne adaptăm, dacă vrem să fim ascultaţi şi înţeleşi.

Cu credinţa că doar educaţia este răspunsul la întrebările pe care şi le pune ţara asta de atâta amar de vreme, începem sezonul 11 Câştigă România! Din 19 septembrie, la TVR 1!”, a precizat Virgil Ianţu, potrivit paginademedia.ro

Formatul emisiunii Câștigă România

Producţie 100% românească a Televiziunii Române împreună cu compania Zucchero Media, „Câştigă România“ este o emisiune-concurs de cultură generală care a fost difuzată timp de 10 sezoane la TVR 2 şi prezentată de Virgil Ianţu.

Din toamna acestui an, emisiunea poate fi urmărită de telespectatori la TVR 1 de luni până joi, de la ora 21:00.

În fiecare ediţie, în platoul emisiunii se află trei concurenţi. Calculatorul alege de pe harta României un judeţ de graniţă ca punct de plecare, iar misiunea celor aflaţi în concurs este să ajungă într-un alt judeţ, tot de graniţă.

Pentru a merge mai departe, participanţii trebuie să răspundă corect la întrebări de cultură generală ce au legătură cu judeţele „prin care trec“. Concurentul care reuşeşte să câştige zece ediţii consecutive, maximum de ediţii la care poate participa prin regulament, intră şi în posesia marelui premiu „Câştigă România“, în valoare de 50.000 de lei.

Sursa precizată notează că premiul cel mare va fi un cec în valoare de 50.000 lei, începând cu sezonul 11.

La capitolul noutăţi se află și întrebarea „Câştigă România, adresată concurenţilor care părăsesc concursul la finalul rundelor 1 şi 2. În noul sezon, ea este legată de un vers sau o replică celebră, de un citat, iar concurenţii vor avea de identificat autorul sau de continuat citatul. Pentru replicile din filme sau scenete cunoscute publicului, răspunsul este validat prin vizionarea unei secvenţe video reprezentative.

Sursa: capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata